„Prin adresa nr. 7850, Consiliul Judeţean Vâlcea le-a reiterat azi, 13 iunie, primarului Constantin Aleca şi Consiliului Local al oraşului Bălceşti disponibilitatea pentru rezolvarea situaţiei intervenite la Căminul pentru Persoane Vârstnice Bălceşti. Acest demers al Consiliului Judeţean este, de fapt, o revenire la numeroasele solicitări anterioare de preluare a clădirii în care îşi desfăşoară activitatea Căminul pentru Persoane Vârstnice Bălceşti, din domeniul public al oraşului Bălceşti, în domeniul public al Judeţului Vâlcea, precum şi a serviciului social, în integralitatea lui, pentru a putea fi transformat în Centru de îngrijire şi asistenţă, în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea.
Dacă nici de această dată autorităţile locale nu vor accepta oferta Consiliului Judeţean Vâlcea de rezolvare a acestei probleme, care implică atât beneficiarii, cât şi personalul angajat al centrului, atunci vor fi nevoite să asigure finanţarea pe plan local sau să desfiinţeze acest serviciu social. Fără un spaţiu, Consiliul Judeţean poate doar să preia beneficiarii, pe care să îi distribuie în centrele de îngrijire şi asistenţă a persoanelor cu dizabilităţi, aflate în subordinea DGASPC Vâlcea”, a anunţat, marţi, CJ Vâlcea.

Primăria refuză să cedeze clădirile
În replică, primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca, spune că dă bătrânii, dar nu poate înstrăina clădirile care sunt ale comunităţii. Aleca precizează că aceste clădiri pot folosi altor scopuri, inclusiv pentru reînfiinţarea fostului Spital orăşenesc, închis în anul 2011. Căminul are 42 de beneficiari, pentru care se încropeşte cu greu hrana zilnică, şi 29 de angajaţi. Pentru buna funcţionare este nevoie de 100.000 de lei lunar, sumă pe care primăria susţine că nu o poate asigura din bugetul local. Din cauza faptului că nu şi-au primit salariile, angajaţii au dat primăria în judecată. Neplătit de şapte luni, directorul Gabriel Popescu a demisionat în luna februarie.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ