40.000 de craioveni s-au eliberat de PSD

0

Prezenţa extrem de scăzută de la alegerile parţiale de duminică reprezintă un puternic semnal de alarmă dat întregii clase politice, iar partidele trebuie să se gândească serios la ceea ce vor propune cetăţenilor pe viitor. Există însă şi un aspect pozitiv în aceste alegeri, nu mai puţin de 40 de mii de craioveni realizând că administraţia PSD este păguboasă pentru acest oraş. Dacă în iunie 2016, Lia Olguţa Vasilescu câştiga alegerile cu 60 de mii de voturi, candidatul susţinut de PSD în aceste alegeri a reuşit să mai convingă doar 20 de mii de de craioveni. Astfel, noul primar al Craiovei a fost votat de 20 de mii de craioveni, din 260 de mii cu drept de vot. A vorbi despre legitimitate în cazul unui primar ales de 7,6% din cetăţenii unei localităţi este ceva de-a dreptul hilar, iar cu siguranţă organizarea alegerilor în două tururi de scrutin ar fi determinat mai multă lume să iasă la vot.
Aşa cum am semnalat şi în editorialele trecute, parlamentarii PNL trebuie să facă demersuri pentru a schimba legea electorală, asigurându-se că în 2020, la alegerile locale, primarii vor fi aleşi în 2 tururi de scrutin. Cu siguranţă, parlamentarii PSD vor face tot ce le stă în putinţă pentru a împiedica acest lucru, fiind conştienţi de avantajul imens pe care îl au cu alegeri într-un singur tur, însă pentru sănătatea democraţiei şi apropierea cetăţenilor de administraţiile locale ar fi foarte important să se reuşească schimbarea legii.
Nu în ultimul rând, ţin să mulţumesc celor 7.500 de craioveni care au votat candidatul Partidului Naţional Liberal, domnul senator Mario Ovidiu Oprea. Rezultatul de 16,24% este unul muncit şi unul care ne reconfirmă drept principalul opozant al PSD în Craiova şi judeţul Dolj. Domnul Oprea şi-a asumat o candidatură foarte grea, din care a ieşit onorabil, având în vedere că în Craiova este un fief al PSD, iar Primăria Craiova şi Consiliul Judeţean sunt conduse de ani buni de PSD, suntem în plină guvernare PSD, iar ceilalţi candidaţi de pe partea dreaptă s-au poziţionat împotriva PNL şi nicidecum nu au dus o luptă cu Partidul Social Democrat, aşa cum ar fi fost normal.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ