Primăriile Râmnicu Vâlcea, Budeşti şi Mihăeşti pun la dispoziţia aliaţilor aproape 200 hectare de teren
Trupe NATO desfăşoară în Vâlcea un exerciţiu de amploare

O parte a bulevardului Dem Rădulescu şi un teren din Râureni - Râmnicu Vâlcea vor fi ocupate în perioada 15.07.2017-17.07.2017 de trupe speciale ale NATO, în cadul unui exerciţiu multinaţional de amploare numit „SABER GUARDIAN 17”. Militarii NATO vor desfăşura acţiuni şi în comunele Mihăeşti şi Budeşti. La exerciţiul ce se derulează în perioada 21 iulie-24 iulie pe teritoriul judeţului Vâlcea vor participa câteva mii de militari din România, SUA, Germania, Olanda. ”Acesta este un element de reprezentare şi promovare a imaginii ţării noastre şi a capabilităţilor Alianţei de a dezvolta diferite situaţii de criză”, precizează reprezentanţi ai acestei acţiuni.

0

Primăria Râmnicu Vâlcea urmează să pună la dispoziţia aliaţilor un teren de 1,5 hectare, în punctul „porcărie Râureni” şi celălalt, pe bulevardul Dem Rădulescu, între sensul giratoriu la intersecţia cu strada Ostroveni şi sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Ştrandului (DN 67).

Trei puncte de trecere pe poduri plutitoare peste Olt
În cadrul exerciţiului se vor amenaja trei puncte de trecere pe poduri plutitoare peste râul Olt, la aproximativ 2 km sud de barajul hidrotehnic Râmnicu Vâlcea sud, pentru trecerea echipamentelor militare, iar pe terenul solicitat pentru folosinţă din punctul porcărie-Râureni se vor realiza rampele de acces la cele trei poduri plutitoare, consolidarea acestora cu un strat suplimentar din balast. Pe tronsonul din b-dul Dem Rădulescu, cuprins între sensul giratoriu de la intersecţia cu str. Ostroveni şi sensul giratoriu de la intersecţia cu str. Ștrandului (DN 67), este necesară restricţionarea circulaţiei publice în perioada 15.07.2017-17.07.2017.

110 hectare de teren la Mihăeşti, 60 hectare la Budeşti
Şi administraţia locală din Mihăeşti va oferi aliaţilor circa 110 hectare de teren în Stupărei, Arsanca şi Negreşti. La Budeşti, militarii NATO vor derula acţiuni pe un teren de 60 de hectare din satul Barza.

Trafic îngreunat între 1-4 iunie
Poliţia Română anunţă că în intervalul 1-4 iunie, pe rutele Giurgiu-Bucureşti (E85) şi Bucureşti-Piteşti (A1)-Râmnicu Vâlcea (E81)-Sibiu (Valea Oltului)-Cincu, se vor deplasa coloane militare pentru un exerciţiu NATO, destinaţia finală a forţelor dislocate fiind Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”, din Cincu.
România, în calitate de naţiune gazdă a exerciţiului, va juca un rol foarte important prin sprijinul acordat planificării şi pregătirii în vederea dislocării şi redislocării forţelor participante la exerciţiu. Astfel, în perioada 1-4 iunie a.c., pe anumite drumuri se vor deplasa coloane militare şi traficul ar putea fi îngreunat.
La data de 1 iunie, în intervalul orar 09.00-20.00, coloanele militare se vor deplasa pe ruta Giurgiu-Bucureşti (E85), pe data de 2 iunie, în intervalul orar 00:01-18:00, se vor deplasa pe ruta Bucureşti-Piteşti (A1)-Râmnicu Vâlcea (E81)-Sibiu (Valea Oltului)-Cincu.
De asemenea, coloanele se vor deplasa, la data de 3 iunie, în intervalul orar 09:00-17:00, pe ruta Giurgiu-Bucureşti (E85), iar la data de 4 iunie 2017, în intervalul orar 00:00-15:00, pe ruta Bucureşti-Piteşti (A1)-Râmnicu Vâlcea (E81)-Sibiu (Valea Oltului)-Cincu.
Poliţia Română recomandă celor care se deplasează pe aceste rute să circule cu atenţie sporită şi să respecte indicaţiile şi semnalele poliţiştilor.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ