Seria de patru a debutat pe 23 mai, cu o şedinţă „de îndată” a Consiliului Local Municipal, convocată în urma demisiei din funcţie şi din consiliul local a viceprimarului cu atribuţii de primar interimar Mihai Genoiu. Aleşii municipali s-au adunat atunci la primărie să ia act de renunţarea la mandat a lui Genoiu, devenit candidat la funcţia de primar al Craiovei, din partea PSD, la alegerile parţiale din 11 iunie. Tot atunci, CLM Craiova a votat şi preluarea atribuţiilor de primar de către Adrian Cosman, ultimul viceprimar rămas pe statul de plată al primăriei. La numai două zile distanţă, pe 25 mai, a urmat şedinţa ordinară a consiliului local, ordinea de zi cuprinzând câteva zeci de proiecte supuse dezbaterii aleşilor.

Şedinţă solemnă de week-end, la seral
Cum în această perioadă sunt în toi şi Zilele Craiovei, consilierii locali sunt convocaţi şi la obişnuita şedinţă solemnă. Cea de anul acesta este programată vineri, 2 iunie, la ceas de seară, mai precis la ora 18.00. Şi locaţia întrunirii e una specială, aleşii locali fiind convocaţi în sala Filarmonicii Oltenia din Craiova. Sunt doar trei puncte pe ordinea de zi a şedinţei, pe lângă obişnuitele alocuţiuni fiind programată şi acordarea unor distincţii, precum şi de premii în bani, pentru olimpicii craioveni: 1. Prezentarea de mesaje şi alocuţiuni cu ocazia Zilei Municipiului Craiova 2017. 2. Conferirea Titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Craiova. 3. Premierea elevilor olimpici şi a profesorilor îndrumători, cu rezultate excepţionale la diferite materii la fazele naţionale ale concursurilor şcolare, din anii şcolari 2015-2016 şi 2016-2017.

Întrunire extraordinară pentru salariile dascălilor
Urmează apoi o scurtă perioadă de binemeritat repaus pentru aleşii locali craioveni, care au la dispoziţie nu mai puţin de patru zile până la următoarea „convocare la lot”. Au răgaz să prindă concertele extraordinare din week-end de Zilele Craiovei, înainte de a se reuni într-o şedinţă, de asemenea extraordinară, stabilită pentru data de 6 iunie. De data aceasta e vorba de proceduri bugetare, mai precis de rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli a municipiului Craiova pe 2017. Este vorba despre o suplimentare a sumelor ce revin vistieriei locale, venită de la bugetul central, din cotele defalcate din TVA destinate cheltuielilor descentralizate. Ceva mai mult de 12 milioane de lei sunt alocaţi Craiovei, grosul sumei fiind destinat cheltuielilor salariale ale unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ. „Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj ne comunică suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru cheltuieli descentralizate cu suma 12.186,00 mii lei (121,8 miliarde de lei vechi – n.r.). Suma de 12.100,00 mii lei se alocă pentru plata drepturilor salariale ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat pe anul 2017. (…) prin adresa mai sus menţionată, pentru plata drepturilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă se alocă suma de 86,00 mii lei”, se arată în raportul întocmit de funcţionarii din Direcţia economică a primăriei. Odată cu noua rectificare, aflată pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local din 6 iunie, bugetul municipiului Craiova ajunge la venituri de 617,1 milioane de lei.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ