Reporter: Cine este Anişoara Stănculescu, doamna Anişoara Stănculescu?
Anişoara Stănculescu: Un om născut, crescut, educat în Craiova, care şi-a făcut o familie şi o profesie – cea de inginer – în acest oraş. O femeie dinamică intrată de un an în politică, motivată de gândul că poate face ceva pentru oraşul din inima ei.

Rep.: După ce PSD-ul a propus-o craiovenilor pe Lia Olguţa Vasilescu, ALDE Dolj continuă tradiţia unei candidaturi feminine la Primăria Craiova. Care consideraţi că sunt atuurile dumneavoastră în comparaţie cu contracandidaţii înscrişi în această cursa electorală?
A.S.: Sunt singura femeie din această competiţie electorală, ceea ce poate fi un atu. Cumva surprinzător singură pentru că sondajele arată că locuitorii Craiovei preferă o femeie în poziţia de primar al urbei. Lucru încurajator pentru mine, cu atât mai mult cu cât, în doar 60 de ore, au semnat 7.206 craioveni pentru candidatura mea, deşi am anunţat ultimii intenţia participării la această cursă electorală. Îmi place să cred că statutul de politician nou, nevirusat de jocurile politice, reprezintă de asemenea un atu.
Formaţia mea de inginer mă va ajuta să acţionez raţional, pragmatic şi planificat, ceea ce nu se prea întâmplă azi la Primăria Craiovei. Felul meu de a fi mereu în dialog cu oamenii şi în general bucuria de a întâlni şi asculta oamenii cred că reprezintă de asemenea un atu.

Infrastructura rutieră şi de utilităţi, locuri de muncă şi curăţenia reprezintă principalele probleme ale Craiovei

Rep.: Ce credeţi că îi lipseşte Craiovei pentru a redeveni polul de putere socio-economică din perioada anilor 70-80 ai secolului trecut?
A.S.: O viziune integrată asupra dezvoltării oraşului. De la infrastructură rutieră şi de utilităţi şi până la investiţiile strategice cu scop direct – reindustrializarea oraşului. De la valorificarea prin turism cultural şi istoric a moştenirii culturale a oraşului şi până la ”revoluţia” necesară în birocraţia oraşului. De la „fotografia mare” a nevoii de modernizare a reţelei de sănătate publică până la detaliile legate de nevoia de curăţenie cotidiană în spitale, în centrul vechi sau de montare a băncilor în staţiile de autobuz. Sau de menţinerea locurilor de joacă pentru copii la un nivel adecvat de modernitate şi siguranţă.

Rep.: Din analiza dumneavoastră şi a partidului pe care îl reprezentanţi, care ar fi primele trei probleme pe care craiovenii şi le-ar dori rezolvate în cel mai scurt timp şi care sunt soluţiile propuse de dumneavoastră?
A.S.: Primele trei probleme, aşa cum rezultă din cercetarea recentă pe care am făcut-o la nivelul aşteptărilor craiovenilor, sunt:
1.Infrastructură rutieră şi de utilităţi (asfaltare străzi, trafic fluidizat, locuri parcare, furnizarea apei potabile, rezolvarea problemelor privind difuzarea agentului termic etc.);
2. Locuri de muncă cu accent important pe ideea de mai bine plătite şi păstrarea tinerilor, a forţei de muncă în oraş;
3.Curăţenia în oraş (ecologizare, deratizare, înfrumuseţare) şi reabilitarea/ modernizarea reţelei de sănătate publică.
Unele pot fi rezolvate în timp mai scurt dacă există voinţă administrativă, dedicare pentru oraş şi bun simţ public al celui care conduce. Altele presupun dezvoltarea unei capacităţi mai performante de a pune în slujba dezvoltării resurse locale, sumele de la bugetul naţional şi fondurile europene.

„Viziunea asupra dezvoltării Craiovei nu poate fi decât una liberală“

Rep.: La depunerea candidaturii dumneavoastră, domnul Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj, a subliniat faptul că partidul pe care îl reprezentaţi are un program de dezvoltare accelerată a Craiovei. Ne puteţi detalia ce presupune acest program?
A.S.: Deşi se fac lucruri bune în oraş, ele sunt încă puţine din perspectiva obiectivului strategic pe care eu îl văd ca fiind acela al revenirii între primele municipii ale ţării. Ca ritm de dezvoltare economică, modernitate a serviciilor publice sau calitate a vieţii.
Da, este nevoie de un program de dezvoltare accelerată a Craiovei, de atacarea frontală a problemelor nerezolvate de atâţia ani. Oraşul nostru este unul din primele 4-5 din ţară din care se pleacă, ceea ce este foarte trist şi în profundă discordanță cu mândria tradiţională a craiovenilor. Voi prezenta liniile principale ale acestui program la începutul campaniei electorale.

Rep.: Are nevoie Craiova, în acest moment, de un primar de dreapta?
A.S.: Oraşul are nevoie de un primar în adevăratul sens al cuvântului. Viziunea asupra dezvoltării Craiovei nu poate fi decât una liberală. Ceea ce nu înseamnă că ne ocupăm doar de centrul oraşului sau de creşterea profesiilor liberale. Dimpotrivă, nu trebuie să lăsăm pe nimeni în urmă. Cartierele, străzile şi pieţele secundare, oamenii care au nevoie de a doua şansă pentru a reuşi, tinerii şi bătrânii Craiovei vor fi la fel de importanţi pe agenda mea de lucru.
Craiova are nevoie de un primar drept care să pună pe prim-plan oraşul şi oamenii săi, cu problemele lor reale. De aceea şi candidez sub sloganul „Mai întâi, Craiova!”

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ