„Urmare a înştiinţării transmise în data de 16 mai de către furnizorul de gaze naturale, Arelco Power, privind posibilitatea ca, în data de 19 mai, societatea Arelco Power SRL să intre în faliment, având în vedere termenul foarte scurt comunicat de Arelco, Oltchim a urmat calea procedurală normală de corespondenţă reciprocă la acel moment şi strict în relaţia comercială cu acesta, solicitând o perioadă rezonabilă de aproximativ două luni, în care să nu fie întreruptă furnizarea de gaze naturale”, precizează comunicatul.
Potrivit reprezentanților companiei, ”Oltchim a demarat procedura de selecţie a unui nou furnizor de gaze naturale, astfel încât nu există nici un risc pentru funcţionarea societăţii, activitatea desfăşurându-se în condiţii optime”.
Comunicatul subliniază că activitatea companiei este în progres: “Dorim să precizăm faptul că activitatea este în creştere permanentă, lucru confirmat de ultimele rezultate economice publicate de societate, aferente trimestrului I”,
Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.
În 2016, Combinatul din Râmnicu Vâlcea a fost scos la vânzare de statul român pe nouă pachete. Potrivit planului de reorganizare, combinatul s-ar vinde pentru cel puţin 307 milioane euro.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ