Între eşecul lui Gigel şi eşecul lui Georgel!
Cea mai prost administrată comună din Vâlcea caută primar

În Bujoreni, cea mai prost administrată comună din judeţul Vâlcea este frăsuneală, căci pe 11 iunie vor fi alegeri pentru funcţia de primar. La nici un an din mandat, Gheorghe Udubae a părăsit scaunul. Nu, nu l-a luat duba, l-a luat frica. Duba îl luase puţin pe predecesorul său, Alexandru Roşu. Pe el, şi trei sferturi din angajaţii primăriei, sub acuza unor retrocedări ilegale. Şi când te gândeşti că din lipsă de personal era un salariat pe trei posturi!!! Ce ţi-e şi cu procurorii ăştia!

0
Gheorghe Gîngu

Ce moştenesc cei doi principali contracandidaţi, Gheorghe Gîngu de la PSD şi Gigel Cârstoiu de la PNL? Moştenesc ce au administrat, căci şi unul şi celălalt au fost consilieri locali, viceprimari, dar şi primari interimari, Gîngu asigurând şi în prezent interimatul.
La Bujoreni, principala problemă este comunitatea de circa 800 de rromi, lăsaţi de ani şi ani de capul lor, ca urmare a unui lung şir de compromisuri pentru voturi. Iată câteva exemple:
Mai an, primăria avea de încasat, de la 400 dintre ei, circa 20 de miliarde lei vechi, pe diverse amenzi. În locul metodelor de coerciţie, administraţia locală ridica din umeri şi spunea că este depăşită de situaţie, întrucât cei în cauză erau geniali în fente.
Apoi, obişnuiţi să fie trataţi cu blândeţe, rromii n-au avut probleme în a tăia ilegal 100 de hectare de pădure de la privaţi. Probleme, ceva? Aş!

Dragoș-Cîrstoiu

Şi pentru că ăi mici sunt şi ei cetăţeni cu drepturi, aproximativ 90 dintre copiii rromilor din Bujoreni au certificate de handicap. Suspect de mulţi! Iar hrana pentru un copil cu handicap costă 17 lei pe zi, din bugetul local. Să fi cerut primăria vreo reexpertizare, ceva?
La naiba, astea sunt mărunţişuri acum, că se apropie alegerile. Cei doi au treabă, seduc electoratul ţigănesc. Gîngu şi-a luat şi un consilier rrom, care prestează pentru el, în comunitate. Pe dreapta, Cîrstoiu contrabalansează, sprijinit de averea lui colosală, dar şi de fostul primar, Roşu, care are lipici la etnie. Cum să aducă acum vorba Gigel şi Georgel despre amenzi neplătite şi păduri chelite, nenorociri tolerate şi de ei?
Cu Georgel şi Gigel candidaţi, cea mai prost administrată comună din Vâlcea nu are şanse să scape de acest trist superlativ. Pentru că amândoi poartă povara eşecului.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ