Filmul unei tragedii care a impresionat o ţară
Viaţa Ilenei Tudosie nu a fost, până de curând, aşa cum şi-a dorit-o. În urmă cu mai bine de un deceniu, când a decis să se căsătorească, a sperat că, alături de cel pe care-l iubea, va duce o viaţă frumoasă şi liniştită. O perioadă chiar a fost aşa. A fost perioada în care femeia a adus pe lume două fete: Claudia şi Marina. Când fetele au început să meargă la şcoală, bărbatul a apucat-o pe un drum greşit. Alcoolul consumat zilnic şi în cantităţi importante îi întuneca mintea şi îşi agresa soţia, iar uneori şi fetele. Violenţa bărbatului şi consumul exagerat de alcool l-au adus şi în atenţia medicilor psihiatri. Obosită să mai lupte cu nebunia bărbatului căruia îi încredinţase viitorul ei, Ileana şi-a luat în urmă cu doi ani inima în dinţi şi fetele şi l-a părăsit. S-au mutat toate trei în satul vecin, la părinţii femeii. Liniştea care avea să se aştearnă în sufletele celor trei avea să se sfârşească dur, într-o zi de primăvară. Mama şi-a trimis fiicele să-şi viziteze tatăl, recent întors de la spital, după o tentativă de suicid determinată de mintea tulburată de alcool. Atunci le-a văzut pentru ultima dată în viaţă. Bărbatul căruia îi spuneau tată le-a ucis cu sânge rece, după care şi-a pus capăt zilelor. Cele trei trupuri neînsufleţite au fost găsite chiar de cea care le-a dat viaţă celor două copile. Alarmată de faptul că fetele nu răspundeau la telefon, aceasta s-a deplasat la fosta locuinţă. Aici şi-a găsit copilele atârnând în ştreang. Ceva mai departe de ele, fostul soţ alesese să plece în acelaşi mod de pe această lume.

”Oricât ai fi de nebun…”
Moartea Claudiei şi a Marinei a şocat-o pe cea care le-a dat viaţă. A fost nevoie de ajutor medical pentru a trece peste această tragedie. Şocaţi de ceea ce s-a întâmplat în familia femeii au fost toţi românii care au aflat despre caz. Opinia publică a împărţit responsabilitatea pentru tragedia produsă între tatăl copilelor, Dan Tudosie, medicii care l-au tratat pentru depresie şi femeie. ,,Nu îmi vine să cred ce a făcut Dănuţ. Am rămas şocată. Nu ştiu cum a ajuns un băiat liniştit ca el să-şi omoare fetele pe care le iubea ca pe ochii din cap. S-a schimbat în rău de când a plecat Ileana de acasă. A văzut că s-a îmbolnăvit cu capul şi în loc să-l ajute, ea l-a părăsit. Dacă îl ajuta, nu se ajungea la această tragedie”, declara în urmă cu doi ani o vecină a bărbatului ucigaş. ,,Păcat de fete, că erau doi îngeri. Erau frumoase şi deştepte de nu mai sunt altele în sat. E tragedie mare, plânge tot satul după copile. Păcat de ele!”, mărturisea o altă localnică, din satul Mirila, unde a avut loc tragedia. ,,Oricât ai fi de nebun, cum poţi să-ţi omori propriile fiice pe care susţii că le iubeşti ca pe ochii din cap?”, se întrebau retoric mai toţi sătenii, martori la tragedia care a marcat o ţară.

Viaţa i-a dat o nouă şansă
La un an de la tragedie, Ileana a început, în ciuda gurii satului, o relaţie cu un fost coleg de şcoală, care i-a mărturisit sentimentele. După câteva luni, femeia a dat de veste că va deveni iarăşi mamă. Nici prin cap nu i-a trecut că va aduce, în scurt timp, pe lume două fetiţe gemene. Vestea cea mare i-au dat-o la începutul anului medicul care-i urmăreşte sarcina. Totul pare a fi un miracol, chiar dacă femeia a mărturisit recent că noile suflete pe care le aşteaptă să-i panseze rănile încă nevindecate nu vor ocupa niciodată locul din inimă ocupat de Claudia şi Marina. „Prietenii şi oamenii apropiaţi ştiu de asta. Medicamentul care m-a ajutat să mă vindec a fost credinţa, credinţa în Dumnezeu. Am încheiat o viaţă şi am început o altă viaţă. Nu se compară. Ştiu că lumea zice că fetele care o să vină… Pe fetele pe care le-am pierdut nu le înlocuieşte nimeni. Ele sunt alte două suflete şi pe celelalte fete nu o să le poată înlocui nimeni, niciodată”, a mărturisit, pentru Cancan, Ileana Tudosie.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ