ABA OLT: Forumul Regional al Apei din Bazinul Dunăre – Marea Neagră, Expo Apa

Ajuns la ediţia cu numărul 19, Forumul Regional al Apei din Bazinul Dunăre -Marea Neagră, Expo Apa, rămâne un mijloc eficient de promovare a activităţii fiecărui operator de apă-canal din România, o platformă ce mijloceşte schimbul de informaţii dintre cei ce oferă material şi soluţii şi cei ce asigură furnizarea 24/24 de ore a celui mai important serviciu public - alimentarea cu apă si canalizare.

0

Organizat la Palatul Parlamentului din Bucureşti, între 15 şi 17 mai 2017, Forumul Regional al Apei este cea mai importantă manifestare din Regiunea Dunăre – Marea Neagră, tema abordată în acest an vizând creşterea eficienţei sectorului de apă.
La deschiderea oficială a Forumului Apei, au fost prezenţi Stella Ronner-Grubačić, ambasadorul Olandei la Bucureşti, Diane D`Arras, preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Apei, Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Olimpia Negru, secretar de stat în Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ion Câmpeanu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Laszlo Borbely, consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului.
Preşedintele Asociaţiei Române a Apei, Felix Stroe, a deschis în mod oficial lucrările Forumului Regional al Apei Dunăre – Europa de Est, specificând în discursul său importanţa serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare pentru asigurarea calităţii vieţii în toate formele ei.
Doamna ministru Rovana Plumb a felicitat Asociaţia Română a Apei pentru realizările pe plan naţional şi internaţional, pentru buna colaborare dintre membrii asociaţiei. ,,Munca dumneavoastră este un indicator al gradului de civilizaţie al populaţiei. Schimburile de experienţă şi workshopurile din cadrul acestei manifestări aduc un plus de valoare acestui domeniu, care se simte la nivelul beneficiarilor. Pentru 2014-2020, pentru Programul Operaţional Investiţii Mari (POIM), sunt alocate 3 miliarde de euro pentru infrastructura de apă, iar de aceste finanţări nu depind doar dezvoltarea operatorilor şi creşterea calităţii serviciilor, dar şi agenţii economici care asigură forţă de muncă şi materialul necesar implementării acestor proiecte“.
Asociaţia Română a Apei a oferit şi de această dată Comitetului Teritorial Olt-Jiu un spaţiu generos, în care reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Olt au făcut cunoscute cele mai importante proiecte de investiţii derulate sau aflate în curs de implementare. În prima zi, la deschiderea oficială a Forumului, a luat parte şi directorul ABA Olt, dl. ing. Velicu Eramazu.
Miercuri, 17.05.2017, reprezentanţii ABA OLT au participat şi la workshopurile organizate în cadrul forumului, unde dl. ing. Ion Popa, din cadrul Biroului investiţii – ABA Olt, a prezentat proiectul “Regularizarea pârâului Caşin pe sectorul Târgul Secuiesc-Valea Seacă, judeţul Covasna” – proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu”.

Pe parcursul celor trei zile ale forumului, reprezentanţii ABA Olt au oferit celor interesaţi informaţii concrete din domeniul gospodăririi apelor.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ