Municipalitatea a mai anunţat că în şedinţa operativă de luni, 22 mai, au fost stabilite câteva reguli în vederea păstrării ordinii la această bază de agrement, precum şi la zona de picnic din apropiere, unde va fi extins sistemul de supraveghere: „S-a dispus ca Ştrandul Ostroveni să fie deschis pentru sezonul estival începând cu data de 1 iunie, stabilindu-se, totodată, o serie de reguli privind curăţenia şi ordinea ce vor trebui urmate de către cei ce vor vizita această bază de agrement. Rămânând în zonă, s-a cerut urgentarea extinderii sistemului de supraveghere video la locul de picnic de pe malul lacului din Ostroveni, pentru a se preîntâmpina sau sancţiona distrugerile înregistrate în mod constant la infrastructura de acolo”.
În martie 2015, în interimatul lui Gigi Matei, Ştrandul Ostroveni a intrat într-un program de modernizare de 31,9 milioane lei, din care 50% finanţare europeană, şi 50% finanţare locală. Lucrările urmau să dureze 19 luni, deci până în octombrie 2016. Pe parcurs, din cauza proiectării deficitare, au apărut probleme la realizarea fundaţiilor, iar din cauza constructorului, întârzieri în ritmul lucrărilor. La începutul acestui an, primarul Mircia Gutău declara că proiectul este păgubos pentru bugetul local, deoarece s-a ajuns de la 50% la peste 94% contribuţie din partea primăriei, şi anunţa măsuri radicale, în cazul în care lucrările nu avansează rapid.

În septembrie, târgul Râureni va fi închis pentru modernizare
Primăria precizează că încep şi lucrările de modernizare a târgului Râureni: „S-a mai stabilit ca modernizarea Târgului de la Râureni să se facă, într-o primă etapă, pe o porţiune a zonei comerciale până în luna septembrie şi doar apoi târgul să fie închis complet până la finalizarea tuturor lucrărilor; în felul acesta, activitatea celor care îşi comercializează produsele aici nu va fi afectată prea mult“.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ