Primarul din Dăeşti: „Două soluţii la problema câinilor vagabonzi de la Fedeleşoiu“

Primăria din comuna Dăeşti-Vâlcea încearcă să rezove problema câinilor vagabonzi, majoritatea aduşi din alte localităţi şi abandonaţi cu precădere în Fedeleşoiu, una dintre cele mai frumoase zone ale comunei.

0

Camere de luat vederi şi un adăpost pentru câini
Primarul Gheorghe Popolan (foto) a declarat că are în vedere două soluţii în acest sens: „Încercăm să suplimentăm numărul camerelor de luat vederi din localitate şi vom instala o cameră chiar acolo, la camping. Astfel, putem vedea şi maşinile care aduc câini în zonă. Pe termen lung, intenţionăm să facem un adăpost pentru câini. Avem două terenuri la dispoziţie, vom alege unul, cât mai izolat. Cred că aceasta este soluţia cea mai bună“, a subliniat primarul Popolan. Acesta a adăugat că în comună sunt, la ora actuală, circa 100 de câini fără stăpân.
Zeci de câini sunt abandonaţi aproape zilnic pe Drumul Judeţean 703L care tranzitează Dăeştiul. Neînţelegând că locul unui animal nu este pe străzi şi drumuri, abandonat şi periculos, câţiva binevoitori hrănesc aceşti câini şi devin extrem de agresivi la încercările autorităţilor de a face ordine.
Aflată la câţiva kilometri de Râmnicu Vâlcea, pe malul drept al cursului râului Olt, într-o zonă colinară foarte frumoasă, Dăeştiul a cunoscut în ultimii ani o puternică dezvoltare imobiliară. Comuna are o populaţie de 2.899 de locuitori, în creştere faţă de datele recensământului anterior.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ