Ce vor craiovenii?

0

Păstrarea permanentă a contactului cu realitatea este vitală pentru orice politician de succes şi pentru succesul oricărei politici publice. Întoarcerea la agenda cetăţeanului nu este doar o formulă de discurs electoral, ci un instrument de lucru pentru orice partid care aşază interesul public deasupra celui de grup. Am în faţă datele unei analize serioase despre aşteptările craiovenilor de la administraţia locală, de la cei care vor conduce „treburile Băniei”. Mă voi opri cu acest prilej doar asupra câtorva aspecte.
În mod fundamental, craiovenii vor să aibă încredere că oraşul este înscris durabil pe o direcţie bună de dezvoltare şi că modernizarea lui adevărată nu este o fata morgana, care se îndepărtează pe măsură ce ne apropiem de ea.
Dincolo de proiectele mari, gen Autostrada, pe care le resimt încă îndepărtate în timp, craiovenii vor în principal (şi în această ordine de priorităţi) modernizarea căilor rutiere din oraş (inclusiv asfaltarea străzilor din cartiere şi de la periferia oraşului), locuri de muncă bine plătite (să nu le mai plece tinerii departe de oraş), o accelerare a lucrurilor în materia curăţeniei şi înfrumuseţării oraşului, locuri de parcare şi reabilitarea infrastructurii medicale din oras.
Pe lângă aceste aşteptări majore, craiovenii vor şi câteva lucruri simple, dar la fel de importante, în opinia mea. Mă voi opri doar la trei din acestea. Anume, concitadinii noştri vor eliminarea cozilor la taxe, paşapoarte şi înmatriculări, dirijarea adecvată a circulaţiei / semaforizare modernă şi, atenţie, mai mult dialog social, cetăţenesc (”oamenii cu funcţii să fie mai respectuoşi şi să stea de vorbă mai mult cu noi”).
Cred că e bine să reflectăm cu toţii şi nu doar în perioade (pre)electorale asupra acestor cerinţe ale oamenilor din comunitatea în care convieţuim.
Nu-mi rămâne decât să sper că scurta campanie electorală ce va urma va fi centrată pe soluţii autentice la toate aceste aşteptări legitime şi la multe altele dintr-un pachet mult mai complex despre care voi mai vorbi. Cel puţin din perspectiva ALDE Dolj, aşa va fi.

Deputatul ion Cupă – președintele ALDE Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ