Primăria Călimănești amână cu doi ani supraimpozitarea proprietăților neângrijite

Primăria Călimănești din județul Vâlcea amână cu doi ani supraimpozitarea clădirilor și terenurilor neângrijite. Primarul Florinel Constantinescu a declarat, recent, că această decizie survine ca urmare a faptului că în majoritatea cazurilor, încă nu s-a încheiat procesul de retrocedare. Proiectul de hotărâre privind majorarea cu până la 500% a impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren pentru clădirile şi terenurile neîngrijite şi respectiv pentru terenurile agricole nelucrate timp de 2 ani consecutiv situate pe raza oraşului Călimănesti a fost aprobat în noiembrie 2016.

0

„Și noi am fost nevoiți să adoptăm in Consiliul Local hotărârea de supraimpozitare a clădirilor și terenurilor lăsate în paragină, dar și a terenurilor nelucrate, aflate, deocamdată, în intravilanul localității. Am amânat cu doi ani aplicarea acestei măsuri, pentru că atâta timp cât nu s-a reușit să se încheie procesul de retrocedare a terenurilor, nu puteam să venim cu astfel de măsuri și în zona de extravilan a localității”, a declarat primarul Florinel Constantinescu. Edilul a subliniat că aplicarea acestei hotărâri presupune etape preliminare, precum și anumite condiții: ЈNu este atât de ușor de aplicat această măsură, trebuie să trecă doi ani la rând în care ai constatat problemele și ai înștiințat proprietarul. Și să nu se întâmple nimic în acești doi ani. Deci, dacă proprietarul își face un proiect pentru reabilitarea clădirilor pe care le deține, atunci se amână sau se anulează această supraimpozitare“.

Supraimpozitarea se va aplica in mod diferit
Primarul Constantinescu a precizat că la momentul supraimpozitării fiecare caz va fi judecat separat, iar măsurile se vor aplica în mod diferit: „Fiecare caz va fi judecat separat. Deci, această hotărâre a Consiliului Local nu se va aplica la fel în toate cazurile. Fiecare caz va fi din nou în atenția Consiliului Local și acolo se va decide gradul de supraimpozitare. Eu o consider că este o măsură bună. Avem extrem de multe clădiri, am trimis multe adrese de avertizare“, a subliniat acesta.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ