„Nuntă de pomină la olteni”, un spectacol după pofta şi pe placul olteanului

Şi-au propus să pună în scenă un spectacol de pomină şi au reuşit să ofere iubitorilor de folclor momente inedite ce se petreceau, în trecut, cu ocazia nunţilor olteneşti. În cadrul spectacolului „Nuntă de pomină la olteni”, din seara zilei de 11 mai a.c., artiştii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, au adus în atenţia publicului simplitatea nunţii de altădată, obiceiurile pe care le respectau mirii, socrii, naşii şi toţi ceilalţi participanţi la un astfel de eveniment. Noutatea spectacolului a constat în faptul că soliştii şi dansatorii nu au mai avut momente separate, ca până acum, ci aceştia au fost împreună pe scenă pe tot parcursul nunţii.

0

Mesajul primit din partea publicului spectator îi încurajează pe artiştii craioveni să repună în scenă aceste momente ale nunţii olteneşti, după cum susţine directorul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”, Niculina Stoican. „M-au bucurat cel mai mult la acest spectacol aplauzele de la final, aplauze pe care publicul le-a oferit Ansamblului Maria Tănase, în totalitatea lui. S-au ridicat şi au aplaudat cu emoţie, ceea ce este minunat. Pentru mine a fost recunoaşterea muncii colegilor mei pentru că s-a muncit enorm. A fost un spectacol care a curs în flux continuu. Nu a existat pauză nici măcar de o secundă. Sunt foarte fericită că ei s-au mobilizat, că am devenit un întreg şi ne-am bucurat la final de roadele acestei munci. Ne-am sărbătorit ce 25 de ani într-un mod cum cred că nu m-aş fi gândit niciodată că îl vom sărbători, adică uniţi, fericiţi şi mulţumiţi că munca noastră a fost recunoscută. Acum, după ce dansatorii revin de peste hotare, urmând să participe la două festivaluri, unul în SUA, altul în Maroc, ne vom gândi să repunem în scenă spectacolul şi poate chiar să mergem în alte oraşe din Oltenia cu această nuntă de pomină. Până atunci, după ce dansatorii revin acasă, va urma o perioadă de relaxare, fiind nevoie de aceasta, avem timp să ne gândim şi să facem planuri, probabil, pentru toamna acestui an”, a precizat Stoican

„Le mulţumim pentru că există şi că ne fac viaţa o nuntă frumoasă”

Emoţionată, dar mulţumită de modul în care iubitorii de folclor au fost primit mesajul spectacolului a fost şi Gabriela Rusu Păsărin, cea care a asigurat scenariul şi regia momentului artistic. „Îi felicit pe toţi cei care au muncit pentru realizarea acestor momente. A fost o nuntă de pomină şi îmi doresc aşa să rămână în sufletul celor care iubesc folclorul şi nu numai. Doresc Ansamblului Maria Tănase un sincer <<La mulţi ani>> şi multe realizări de acum încolo. Le mulţumim pentru că există şi că ne fac viaţa o nuntă frumoasă”, a fost mesajul Gabrielei Rusu Păsărin.  După spectacol, artiştii ansablului craiovean au marcat celebrarea celor 25 de ani de activitate, cupele de şampanie, tortul aniversar, voia bună şi mesajele de susţinere între colegi fiind la loc de cinste.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ