Şi-ar mai fi permis oare preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi senatorul Şerban Nicolae să joace în teatrul ieftin prin care ne propun graţierea infractorilor, între aceştia regăsindu-se şi o pleiadă de politicieni cu probleme de corupţie?
Şi-ar mai fi permis, oare, diverşi membri ai guvernului să vină cu soluţia perfidă a impozitului pe gospodărie sau să se gândească să mai umble la indemnizaţia pentru creşterea copilului?
Şi-ar mai fi permis, oare, prim-ministrul Sorin Grindeanu să vină la Craiova cu elicopterul, în vizita pe care a efectuat-o la Ford acum câteva săptămâni şi să anunţe tocmai în “casa” celui mai interesat agent economic de construcţie a acestei autostrăzi că, de fapt, între Craiova şi Piteşti va fi, cel mult, un drum expres?
Şi-ar mai fi permis oare Partidul Social Democrat toate aceste derapaje dacă nu ar fi fost la adăpostul alegerilor din primul tur pentru funcţia de primar?!
În vara anului 2016, desfăşurarea alegerilor locale într-un singur tur a permis Partidului Social Democrat să-şi asigure “zestrea de primari” pentru ca, la alegerile parlamentare de la sfârşitul anului trecut, să obţină un rezultat care să îi asigure o majoritate parlamentară confortabilă. Alegerile locale veneau după ce PSD-ul lui Victor Ponta dăduse, în 2014, o altă ordonanţă controversată, prin care sute de primari şi mii de consilieri locali traseişti au putut să schimbe partidul fără a-şi pierde mandatele. Abuzurile PSD au creat un dezechilibru imens pe scena politică, iar alegerile parţiale pentru funcţia de primar al Craiovei, din 11 iunie, se vor desfăşura tot într-un singur tur, oferind PSD-ului un avantaj electoral important, mai ales aici, unde PSD-ul este la putere atât pe plan local, cât şi judeţean.
S-au conturat deja candidaturile pentru Primăria Craiovei, dar orgoliile şi interesele meschine ale anumitor persoane ne aduc din nou în postura de a avea foarte multe candidaturi pe partea dreaptă a eşichierului politic. Pe de altă parte, PMP-istul Genoiu se pregăteşte să primească astăzi vizita lui Liviu Dragnea la Craiova. Până la urmă, dacă Traian Băsescu şi PSD-ul au bătut palma pentru susţinerea legii graţierii, de ce nu şi-ar da mâna şi pentru susţinerea unui candidat comun?!
În încheiere, aş vrea să fac referire la votul util şi totodată să fac un apel la toţi oamenii raţionali, care aleg să nu-şi irosească votul şi înţeleg că singurul adversar capabil să învingă PSD-ul în municipiul Craiova este Partidul Naţional Liberal, iar candidatul PNL, senatorul Mario Ovidiu Oprea, este cu adevărat persoana care poate schimba faţa acestui oraş!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ