Înmormântare de pomină în comuna doljeană Dobreşti
Folie în loc de sicriu şi buldoexcavator pe post de dric

Doi bătrâni din comuna doljeană Dobreşti, care au fost găsiţi morţi în propria locuinţă, au fost îngropaţi de către autorităţile locale într-un mod primitiv, fiind înveliţi într-o folie şi căraţi la groapă în cupa unui buldoexcavator.

0

Maria şi Jan Lungu, soţ şi soţie în vârstă de 85, respectiv 75 de ani, au fost găsiţi morţi, sâmbătă – 6 mai, de către nişte vecini cărora li s-a părut ciudat că nu-i mai văzuseră de câteva zile. Ajuns la faţa locului, un medic a stabilit că nu există suspiciuni cu privire la decesul celor doi şi că nu e necesară o autopsie deoarece moartea a fost una naturală. Cum trupurile acestora erau într-o stare avansată de putrefacţie, edilul localităţii, Mihail Ţiulescu, a hotărât ca cei doi să fie înmormântaţi chiar în seara respectivă. Astfel că, în lipsa unor pregătiri prealabile, trupurile celor doi bătrâni au fost învelite în folie şi ridicaţi în cupa unui buldoexcavator care i-a transportat la cimitir unde au fost înmormântaţi direct, fără slujbă religioasă. „Având toate acordurile din punct de vedere legal, nu am avut timp să le facem în regim de urgenţă cele pământeşti. Nu mai era timp de slujbă la ora aia. Popii nici nu veneau la ora aia. Primarul lucrează pe linie administrativă, problemele creştineşti nu ţin de primărie. Nu cred că am greşit în momentul în care am hotărât să îi îngrop. Nu au avut slujbă şi nici nu am avut de unde să cumpărăm sicriu sâmbătă seara. I-am pus în cupa buldoexcavatorului şi i-am dus la cimitir. La sfârşitul săptămânii o să le facă preotul o slujbă“, a declarat Mihail Ţiulescu, primarul comunei Dobreşti, citat de adevărul.ro, care a mai spus că cei doi soţi nu aveau rude care să îi înmormânteze. Cu toate astea, la patru zile de la eveniment, în localitate a apărut o femeie care susţine că este nepoata celor doi şi care se declară şocată de felul în care au fost înmormântate rudele sale. „Nimeni nu mi-a spus că au murit. Au fost înmormântaţi ca animalele. Nu este normal ce s-a întâmplat. Am auzit că au fost înveliţi în folie şi plimbaţi prin sat în cupa unui buldoexcavator. Eu am aflat de la un localnic tot ce s-a întâmplat şi am mers la primărie să cer explicaţii. Autorităţile mi-au spus că nu au ştiut că eu sunt nepoata lor şi că au făcut ce au crezut de cuviinţă“, a declarat Cornelia Drăguleţ, nepoata soţilor Lungu.

Poliţiştii fac cercetări
Imediat ce ştirea înmormântării neobişnuite a ajuns în presă, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a remis un comunicat prin care anunţă că se fac cercetări în acest caz pentru a se stabili dacă edilul se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte. „Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Bechet s-au sesizat din oficiu cu privire la condiţiile în care au fost înhumate cele două cadavre descoperite în locuinţa proprie din localitatea Dobreşti, judeţul Dolj. S-a întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte.
Cercetările se desfăşoară sub directa supraveghere şi coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, urmând ca la definitivarea acestora dosarul să fie înaintat acestei unităţi de parchet cu propuneri legale“, se arată în comunicat.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ