Vâlcea: Control judiciar pentru braconaj cinegetic

0

La data de 1 mai a.c., poliţişti din cadrul Biroului de arme, explozivi şi substanţe periculoase, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti, au efectuat trei percheziţii la domiciliile unor persoane cercetate pentru braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
În fapt, la data de 30 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Biroului arme, explozivi şi substanţe periculoase, însoţiţi de reprezentanţi ai Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Vâlcea, au organizat o acţiune în fondurile de vânătoare nr.35 şi 43, pe raza localităţii Ghioroiu, pentru verificarea legalităţii activităţilor de vânătoare cinegetică, prilej cu care au depistat doi bărbaţi având asupra lor arme de vânătoare.
Poliţiştii şi-au declinat calitatea şi le-au solicitat celor doi bărbaţi să se oprească în vederea controlului. Aceştia nu s-au conformat solicitărilor şi au fugit în direcţii opuse. Pentru prinderea acestora a fost folosit armamentul din dotare, unul dintre ofiţerii de poliţie trăgând două focuri de armă în plan vertical.
La faţa locului, asupra celor doi bărbaţi, respectiv D.T.D., de 32 de ani, şi D.I.C., de 28 de ani, ambii din comuna Tălpaş, judeţul Dolj, au fost găsite două arme de vânătoare letale, confecţionate artizanal, fără nicio inscripţie, cu cartuşe pe ţevi, fiind pregătite de folosire. Totodată, asupra acestora au fost găsite mai multe cartuşe de vânătoare calibrul 16.
De asemenea, poliţiştii au mai depistat pe fondul de vânătoare un al treilea bărbat, respectiv I.M.T., de 26 de ani, din municipiul Craiova, asupra căruia au fost găsite un topor, o frânghie din material textil şi patru saci din plastic.
În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, bunuri ce fac obiectul dosarului penal, respectiv un dispozitiv de sertizat cartuşe de vânătoare, un dispozitiv de confecţionat alice şi proiectile metalice, o matriţă folosită pentru turnarea materialelor metalice, 4 trofee de mistreţ si un proiector.
Faţă de cei trei bărbaţi a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ