„Nuntă de pomină la olteni”, suită de momente inedite pentru public

Ansamblul „Maria Tănase” din Craiova va prezenta, în data de 11 mai a.c., spectacolul „Nuntă de pomină la olteni”. Soliştii şi dansatorii ansamblului îşi dau întâlnire cu publicul la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, la orele 18.00.

0

Spectacolul se doreşte a fi unul „de pomină”, după cum îl defineşte  directorul Ansamblului „Maria Tănase”, Niculina Stoica. Iubitorii de folclor vor intra într-o atmosferă de petrecere tradiţională, şirul evenimentelor respectând felul în care se organizau nunţile olteneşti de altădată. „În data de 11 mai vom veni în faţa publicului un spectacol inedit, un spectacol de pomină, după cum şi titlul îl recomandă. Va fi un spectacol altfel, prin intermediul căruia dorim să amintim oamenilor despre perioada copilăriei, de vremurile de odinioară, să evidenţiem tradiţiile din diverse zone ale Olteniei. Esenţa spectacolului îi aparţine doamnei Gabriela Rusu Păsărin şi îi mulţumim pentru ceea ce a reuşit să facă. Prin acest evenimnet ne dorim să sensibilizăm publicul, iubitorii de folclor şi nu numai să înţeleagă faptul că Ansamblul <<Maria Tănase>> poartă, peste timp, respect pentru tot ceea ce înseamnă tradiţie, port popular, obiceiuri din popor”, a precizat Stoican

Reîntoarcere în timp pentru vârstnici, model pentru tineri

Scenariul şi regia spectacolului sunt semnate de către Gabriela Rusu Păsărin. „Prin acest spectacol mi-am propus să revigorăm secvenţe inedite din ceremonialul nunţii din Oltenia. Venim cu elemente de noutate, cu momente speciale pe care le-am identificat în cercetarea mea din teren. Va fi o reîntoarcere în timp pentru vârstnici şi un model pentru tineri. Noi sperăm că spectacolul va fi pe placul publicului şi că toate aceste emoţiii pe care le avem noi şi pe care le vor avea şi cei pentru care pregătim evenimentul, să fie emoţii constructive. Sunt convinsă că spectacolul va fi un succes. Aşteptăm ca publicul să ne confirme acest lucru”, a menţionat Gabriela Rusu Păsărin.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ