Mesajul președintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război

0

„Eveniment cu totul special prin importanță și implicații, Ziua Veteranilor de Război este marcată, de această dată, și într-un moment deosebit, care conturează și mai pregnant însemnătatea istorică a acestei manifestări.
Se împlinesc, chiar mâine, 115 ani de când titlul de «veteran de război» a fost instituit. Se împlinește, anul acesta, un deceniu de când, în semn de recunoaștere a meritelor și sacrificiilor făcute, țara noastră a oficializat această sărbătoare a celor care au servit patria sub culorile drapelului național.
Stimați veterani, România prezentului se întemeiază pe actele de curaj și abnegație ale trecutului. România prezentului – stat unitar, independent și suveran, națiune apreciată și respectată de partenerii internaționali – a fost posibilă doar pentru că ați știut să vă puneți cu totul în slujba ei, să luptați și să-i apărați interesele și integritatea.
Prestigiul extern al țării noastre s-a construit prin eforturile dumneavoastră, ale militarilor. Chiar și astăzi, profesioniști din cadrul Brigăzii 2 Infanterie «Rovine» își desfășoară misiunea în afara granițelor, în Polonia, onorând angajamentele asumate în calitate de stat membru al NATO.
Un gând pios de recunoștință îndreptăm și către cei care, îndeplinindu-și datoria asumată față de semeni și patrie, au mers până la sacrificiul suprem, către eroii noștri din vremuri mai vechi sau mai noi, a căror memorie trebuie să o păstrăm mereu vie.
Stimați veterani, la ceas aniversar, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, doresc să vă asigur de profundul nostru respect și deplina apreciere, rugându-vă să primiți sincerele noastre urări de sănătate, liniște sufletească și cât mai multe prilejuri de bucurie, alături de cei dragi“.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ