ALDE Dolj: „Fermierii doljeni pot lua bani pentru dezvoltare”

Potrivit Andrei Popescu, vicepreşedinte ALDE Dolj, „fondurile totale nerambursabile, disponibile solicitanţilor care doresc să obţină finanţare europeană, totalizează 680,8 milioane de euro”.

0

ALDE  consideră că punerea de către actualul guvern a mizei pe creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene, în mod deosebit în mediul rural, este benefică pentru dezvoltare.

Îi informăm pe fermierii doljeni care doresc să acceseze bani europeni că Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) va deschide pe 3 mai sesiunile de primire a proiectelor de investiţii finanţate prin intermediul a 14 submăsuri din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Fondurile totale nerambursabile, disponibile solicitanţilor care doresc să obţină finanţare europeană, totalizează 680,8 milioane de euro. Guvernul, prin AFIR, a pregătit toate etapele procedurale necesare deschiderii sesiunii de primire a proiectelor de investiţii pentru toate submăsurile de finanţare din Program, care se adresează beneficiarilor privaţi.

Astfel, în intervalul 3 mai 2017, ora 9:00 – 31 iulie 2017, ora 17:00, AFIR lansează sesiuni de primire a proiectelor pentru 13 submăsuri din cadrul acestui program.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, AFIR lansează şi sesiunea de depunere a proiectelor pentru Schema de minimis “Sprijin pentru servicii de consultanţă în vederea implementării proiectelor de investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole”

Considerăm că organizaţiile politice au datoria de a fi şi un canal de informare în timp util pentru cetăţenii activi, astfel încât toate aceste oportunităţi să fie valorificate de către toţi cei interesaţi.

ALDE Dolj va continua să aducă la cunostinţă opiniei publice doljene informaţii utile, menite să genereze iniţiativă şi dezvoltare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ