Eco Sud anunţă începerea lucrărilor pentru celula 6 de la depozitul de la Mofleni

Aflată în plin conflict cu Primăria Craiova pe tema majorării tarifului de depozitare a deşeurilor, Eco Sud, firma care administrează depozitul ecologic de la Mofleni, a anunţat luni demararea procesului de construire a celulei 6. Totuşi, conducerea societăţii spune că finalizarea acestei investiţii, vitală pentru funcţionarea depozitului, depinde de decizia autorităţilor locale de a accepta sau nu majorarea tarfiului pentru deşeuri.

0

Telenovela care are în prim-plan Depozitul Ecologic de la Mofleni şi conflictul dintre municipalitate şi firma Eco Sud pe marginea solicitării administratorului depozitului de majorare a tarifului pentru deşeurile care ajung în curtea societăţii pare că va ajunge în curând la final. Cel puţin asta crede conducerea Eco Sud care se arată optimistă în ceea ce priveşte răspunsul pe care-l aşteaptă din partea autorităţilor locale. „Convingerea noastră este că, chiar dacă cu anumită întârziere şi în urma unor întâlniri repetate cu autorităţile locale, vom ajunge, mai devreme sau mai târziu, la un acord“, a declarat Dan Stănoaia, directorul comercial al Eco Sud. Declaraţia a fost făcută la o întâlnire cu reprezentanţii mass-media care a avut loc la începutul săptămânii, acolo unde conducerea societăţii a vorbit despre actuala situaţie a depozitului ecologic. „Am dorit să prezentăm situaţia depozitului, mai exact a capacităţii de depozitare care se apropie cu paşi rapizi către un maxim. Vreau să subliniez faptul că Eco Sud a tot notificat, atât presa, cât şi autorităţile locale şi autorităţile de reglementare, despre situaţia depozitului, dar, în ciuda faptului că discutăm despre un depozit ecologic construit în conformitate cu cele mai exigente cerinţe de

Dan Stănoaia, directorul comercial al Eco Sud (foto mijloc)

mediu existente pe plan european, se vede într-un impas în acest moment din cauza epuizării capacităţii. Celula 5 se apropie de capacitatea maximă de depozitar, dar sunt convins că, împreună cu autorităţile, vom găsi soluţii pentru deblocarea acestei situaţii, pentru construcţia următoarei celule şi finanţarea activităţii la acest depozit deoarece am primit autorizaţia de construcţie la celula 6. Noi am depus hârtiile şi am demarat procedurile pentru începerea lucrărilor“, a anunţat Dan Stănoaia, care a ţinut să precizeze însă că finalizarea investiţiei depinde de decizia autorităţilor locale de a accepta nota de fundamentare care însoţeşte solicitarea de majorare a tarifului de depozitare a deşeurilor.
Conform directorului tehnic al Eco Sud, Ovidu Adam, celula 6 va fi construită în proximitatea celulei 1. „Celula va fi ridicată pe terenul special destinat Depozitului Ecologic Mofleni şi respectă toate reglementările stabilite de lege, inclusiv distanţa de proximitate“, a declarat Adam. Acesta estimează costurile pentru ridicarea noii celule la aproximativ 600.000 de euro, timpul de execuţie fiind de doar câteva luni.
Mai multe amănunte pe marginea acestui subiect veţi putea găsi în ediţia de miercuri – 26 aprilie a săptămânalului Indiscret în Oltenia.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ