Carnagiul din pădurea de la Saru

O familie de fel din Craiova şi un cunoscut antrenor de tenis de masă au murit la începutul acestei săptămâni, în cel mai cumplit accident produs în ultimii ani în judeţul Olt. Autorităţile au deschis dosar penal în cauză şi fac cercetări pentru a stabili cauzele producerii tragediei, dar şi persoana care se face vinovată de producerea ei. Până la finalizarea anchetei, rudele şi prietenii celor dispăruţi îi vor conduce pe ultimul drum, cu lacrimi în ochi şi durere în suflet.

0

Trecuse cu puţin peste miezul zilei când dispecera de la 112 a primit un apel disperat. De la capătul firului o voce de bărbat anunţa producerea unei tragedii greu de închipuit. “Trimiteţi repede mai multe salvări. În pădure la Saru un tir a făcut zob două maşini. Sunt multe victime printre fiare. Văd doi copii mici într-una dintre ele. Repede, poate mai pot salva vreo victimă”, se auzea de la celălalt capăt al firului. Mai multe echipaje au plecat în goană spre locul tragediei. Se spera şi se dorea ca bărbatul care a anunţat tragedia să fi exagerat. Primul echipaj SMURD ajuns la faţa locului a confirmat spusele. S-a activat imediat Planul Roşu de intervenţie şi spre locul accidentului au mai plecat câteva echipaje de prim-ajutor, dar şi prefectul judeţului. Abia după mai bine de o oră, coordonatorii acţiunii de salvare au fost capabili să ofere amănunte exacte despre carnagiul de pe DN65 din zona pădurii de la Saru. Tot atunci au început să numere victimele şi morții. „Sunt cinci, ba nu, şase victime, printre care şi doi copii mici. Ei sunt în stop cardio-respirator, se efectuează manevre de resuscitare. Sunt trimişi la UPU Slatina”, a sunat prima informaţie. “La faţa locului mai sunt doi bărbaţi, dintre care unul în stop cardio-respirator şi un altul încarcerat şi o femeie moartă”, a venit la scurt timp un al doilea mesaj. “Singura victimă care se află în afara pericolului este şoferul de tir. Acuză dureri la membrele inferioare şi la cap. Va fi trimis la Slatina”, a sunat următorul mesaj. Nu a trecut mult timp şi a început să crească şi numărul morţilor. Primele decese declarate, după cel al femeii, au fost cele ale copiilor. A urmat declararea decesului tatălui lor. Ultimul deces anunţat a venit spre seară. Era cel al unui bărbat în vârstă de peste 60 de ani. Ulterior s-a aflat că este antrenorul lotului de tenis de masă juniori, Mihai Bobocică. Singura persoană transferată la spitalul slătinean și rămasă în viaţă a fost şoferul tirului care a provocat carnagiul. Un tânăr de 30 de ani din Dâmboviţa. El nu a fost însă singurul supravieţuitor al tragediei, în maşina antrenorului se mai afla un coleg, care a scăpat fără nicio rană. Deşi fără traume fizice, acesta a suferit un şoc psihic.

Dosar penal pentru omor din culpă

Autorităţile au deschis în acest caz un dosar penal. Ele au început munca de investigaţie. Vor să afle cu exactitate ce a cauzat producerea cumplitului accident şi împrejurările în care a avut lor. Anchetatorii doresc să stabilească cine şi în ce măsură se face responsabil de moartea celor cinci persoane. Din primele cercetări au stabilit că şoferul tirului nu consumase băuturi alcoolice şi că accidentul s-a produs în urma exploziei unuia dintre cauciucurile tirului. Cel din faţă-stânga. Despre viteză, anchetatorii nu au suflat vreo vorbă în urma cercetărilor de la faţa locului. “Atât maşinile cât şi tirul vor fi supuse unei expertize tehnice, se va stabili cu exactitate dacă existau probleme tehnice la vreuna dintre autovehicule şi, pe baza măsurătorilor, dar şi a altor probe, se va stabili viteza cu care acestea rulau în momentul impactului”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Lacrimi şi durere în rândul cunoscuţilor

Familia pierită în accidentul de la Saru era de fel din Craiova. Soţii Ion şi Mirabela Petre se stabiliseră de câţiva ani în Capitală, unde aveau mai multe afaceri. În momentul tragediei, se întorceau acasă de la părinţii bărbatului unde petrecuseră de Sfântul Gheorghe. „Nu-mi vine să cred nici acum. Este înfiorător ceea ce s-a întâmplat. Nu am cuvinte să exprim ceea ce simt. Vă închipuiţi, îl ştiam pe bărbat de mic, a crescut sub ochii noştri. Era un om finuţ, cu bun simţ, deştept, ca toţi din familia lui. La fel era şi doamna… Despre copii ce să vă spun? Într-un cuvânt, erau nişte îngeri”, a susţinut, cu lacrimi în ochi, una dintre vecinele părinţilor bărbatului pierit alături de soţie şi de cei doi copii în tragedie. „Soarta, domn’e, soarta, bate-o vina… Mare tragedie să mori în astfel de condiţii. Părinţii lor sunt distruşi. Nu e nimic mai dureros pentru un părinte decât să-şi îngroape copilul. Aici nu e vorba doar de copii, că era şi doamna, şi nepoţii”, a susţinut un bărbat din blocul unde bărbatul decedat copilărise.

Doliu în lumea tenisului de masă românesc

Vestea morţii antrenorului lotului naţional de tineret la tenis de masă, Mihai Bobocică, i-a luat prin surprindere pe membrii federaţiei, pe prietenii dispărutului, dar şi pe sportivi. Ei susţin că dispariţia acestuia reprezintă o mare pierdere pentru tenisul de masă românesc. „Pe mine m-a sunat un prieten, un coleg antrenor. Aflase de la televizor de accident. Nu mi-a venit să cred, am fost şocat. A fost o veste cumplită. Am luat legătura imediat cu familia şi am ţinut-o la curent cu starea lui Mihai. El a fost adus la spital în comă. În timp ce era pregătit pentru a fi transferat la un spital din Bucureşti, inima lui a cedat. De această dată, definitiv. Medicii nu au mai reuşit să i-o repornească, deşi l-au resuscitat peste 40 de minute”, ne-a declarat Petre Arnăutu, antrenor de tenis de masă, fost coleg la lot cu Mihai Bobocică.

Drama unui campion

Mihai Bobocică jr., fiul antrenorului dispărut, este campionul Italiei la tenis de masă. El a primit cumplita veste de la sora lui, în timp ce ieşise de la un antrenament desfăşurat în stagiul de pregătire din Austria. „Iniţial mi-a spus că este în stare gravă. Cred că nu se ştia exact care este situaţia. Am primit tot felul de telefoane, atât de la antrenori din ţară cât şi din Italia. Am fost şocat. Am încercat să-mi revin pentru a putea veni acasă, să fiu lângă el. Pentru mine, tatăl meu a însemnat totul. Lui îi datorez ceea ce sunt acum. M-a îndemnat întotdeauna să fie eu însumi, să fiu corect şi să muncesc, să muncesc mult pentru a-mi urma visul”, a spus Mihai Bobocică jr., tânărul campion care şi-a pierdut tatăl în cumplitul accident.Întrebat ce părere are despre şoferul tirului care i-a ucis tatăl, acesta a evitat să-l facă responsabil pe şofer de tragedia prin care trece. „Nu ştiu ce să vă spun. Am înţeles că este un tânăr de 30 de ani, ca şi mine, şi că a intrat pe contrasens după ce i-a explodat un cauciuc de la tir. Cred că această tragedie, mare tragedie pentru că a mai murit în accident, alături de tatăl meu, şi o familie întreagă, ar fi putut fi evitată dacă între Craiova şi Piteşti ar fi existat autostrăzi. Din nefericire, autorităţile au cheltuit banii pe orice mai puţin pe autostrăzi. După ce s-a întâmplat, credeţi-mă că îmi este frică să trec pe lângă un tir care circulă la doar câţiva centimetri distanţă”, a spus sportivul îndoliat.
Medicii legişti care au efectuat autopsia decedaţilor în carnagiul de la Saru au conchis că niciuna dintre victime nu avea şanse să trăiască, leziunile suferite fiind incompatibile cu viaţa.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ