Grindeanu şi Tăriceanu, declaraţii optimiste despre autostrada Sibiu – Piteşti

Premierul Sorin Grindeanu i-a asigurat, marţi, pe reprezentanţii companiei Renault, după o vizită la Centrul Tehnic de la Titu, că infrastructura, mai ales tronsonul Sibiu – Piteşti, reprezintă una dintre priorităţile Guvernului.

0

„Am avut discuţii aplicate cu reprezentanţii Renault. (…) Nu sunt primul, dar sper să fiu ultimul cu care să se discute despre infrastructură. Se discută din 2007 de acest lucru aici. Cred că e timpul să uităm de vorbe, să trecem la fapte. I-am asigurat pe reprezentanţii Renault că infrastructura, mai ales tronsonul Sibiu – Piteşti, e una dintre priorităţile noastre”, a spus Grindeanu. În ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii, acesta a arătat că îşi doreşte ca ritmul să fie “cu totul şi cu totul altul”. “E vremea să terminăm cu vorbele, mai ales din punct de vedere al infrastructurii, şi să se vadă lucruri. Avem bani, sunt bani europeni pe care până în acest moment România nu a ştiut să-i cheltuie. Aici cred că e o vină a tuturor guvernelor din trecut. Nu vreau ca Guvernul pe care îl conduc să se înscrie în această listă”, a susţinut Sorin Grindeanu. Şi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, în timpul aceleiaşi vizite, că Guvernul nu ar trebui să renunţe la autostrada de la Piteşti la Sibiu, deoarece este un proiect esenţial. „Sunt proiecte de infrastructură care au trebuit realizate, nu suficiente, după gustul şi după dorinţa mea. Există o anumită lentoare a administraţiei. (…) Mi se pare că un proiect esenţial la care Guvernul nu ar trebui să renunţe sub nicio formă este autostrada de la Piteşti la Sibiu, pentru că mai departe proiectul este în desfăşurare, în derulare. Mi se pare esenţial pentru reuşita proiectului (Dacia – Renault, n.r.) şi pentru menţinerea competitivităţii produsului”, a precizat preşedintele Senatului, potrivit Agerpres.
Marţi, la Centrul de la Titu, a avut loc un eveniment aniversar prin care s-au marcat 15 ani de la privatizarea uzinei româneşti de autoturisme Dacia. (D.I.)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ