Poliţiştii doljeni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva politicii salariale a guvernului
„Grindeanu pentru noi este mai rău decât Boc!“

Poliţiştii craioveni au declanşat protestele împotriva cabinetului Grindeanu, nemulţumiţi de modul în care sunt trataţi comparativ cu alte categorii de bugetari. Săptămâna trecută, nu mai puţin de 200 de poliţişti craioveni au luat drumul Bucureştiului pentru a se alătura colegilor într-un miting de protest fără precedent în ultimii cinci ani.

0

După ani buni de relativă linişte, poliţia română şi implicit cea craioveană trec din nou prin mari frământări. Poliţiştii sunt nemulţumiţi deoarece guvernul Grindeanu i-a ignorat complet atunci când a decis să crească salariile majorităţii bugetarilor. Săptămâna trecută, o parte din sindicatele poliţiştilor din întreaga ţară a organizat la Bucureşti, în faţa Ministerului Administraţiei şi Internelor, un mare miting de protest la care au participat peste 2.000 de subofiţeri şi ofiţeri din poliţia română. De la Craiova, peste 200 de membri ai Sindicatului Poliţiştilor Dolj, ai Sindicatului „Europol“, filiala Dolj, şi ai Sindicatului „Mihai Viteazul“ Dolj au participat la miting, cinci autocare şi un microbuz luând drumul Bucureştiului. „Ne-am săturat să fim batjocura guvernanţilor şi a parlamentarilor. Am crezut că tăierile salariale de pe vremea guvernării Boc este cel mai rău lucru posibil ce ni se poate întâmpla, însă iată că, la doar două luni de când a fost pus în funcţie, guvernul Grindeanu a depăşit cu mult abuzurile domnului Boc. Măcar guvernul Boc a tăiat la toţi bugetarii salariile, dar actuala guvernare ne-a separat în bugetari buni şi bugetari răi. Cei buni primesc creşteri salariale, noi, proştii, nu! Nu este posibil ca tu, guvernant şi partid aflat la guvernare, să spui că siguranţa cetăţeanului nu reprezintă o prioritate pentru tine şi, ca atare, creşteri salariale acorzi tuturor bugetarilor, mai puţin poliţiştilor. Să fim bine înţeleşi, noi nu am cerut creşteri salariale, noi am cerut doar să ni se aplice şi nouă HG1/2017, adică acea hotărâre a guvernului Grindeanu prin care s-a modificat salariul minim pe economie. Noi, poliţiştii, nu facem parte din salariaţii României? De ce guvernul Grindeanu şi PSD-ul dezbină societatea, împărţind bugetarii în favorizaţi şi defavorizaţi? Când au venit şi ne-au cerşit voturile, parlamentarii doljeni ai PSD-ului nu au spus niciodată că poliţia română va fi transformată într-o categorie de bugetari asistată social! Acum, nu am văzut niciun parlamentar doljean măcar să vină şi să discute cu noi… Stau ascunşi prin birouri, mulţumiţi că şi-au atins scopurile: sunt la guvernare şi încasează indemnizaţii grase!“, a declarat Ionuţ Ciciu, unul dintre liderii Sindicatului Poliţiştilor Dolj. Tot în semn de protest, majoritatea poliţiştilor de la Serviciul Poliţiei Rutiere Dolj a luat decizia de a nu mai aplica amenzi conducătorilor auto care încalcă legea. „Vom da numai avertismente în următoarele săptămâni. Vom aplica legea, însă nu vom mai sancţiona cu amenzi încălcarea ei. Poate aşa, când vor vedea cât le scad încasările la buget, îşi vor da seama că existăm şi noi“, ne-a declarat unul dintre agenţii Serviciului rutier al IPJ Dolj.
Conform unor surse din interiorul mişcării sindicale, este de aşteptat ca în această săptămână sau cel târziu săptămâna viitoare, toate sindicatele din cadrul IPJ Dolj să organizeze un marş fără precedent prin centrul Craiovei, cu plecare de la sediul IPJ Dolj. În cazul în care vor trece peste orgolii şi vor organiza acest marş, sindicaliştii doljeni vor bifa o premieră în viaţa socială a urbei.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ