Încă o aeronavă şi cinci noi destinaţii pe Aeroportul Craiova

Pe Aeroportul Internaţional Craiova a aterizat vineri cea de-a doua aeronavă aparţinând Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din România. Aeronava Airbus A320, cu o capacitatea totală de 180 de locuri, va sprijini operaţiunile pe cele cinci noi rute din Craiova ce încep din această lună, spre Paris, Veneţia Treviso, Koln, Madrid şi Liverpool.

0

Aeronava, care a venit de la Koln cu 119 pasageri la bord, va pleca tot vineri spre Paris, numărul pasagerilor pentru această cursă fiind de 173. „Astăzi sărbătorim alocarea celei de-a doua aeronave bazei WIZZ de la aeroportul din Craiova şi lansarea a cinci noi rute aşteptate spre Paris, Madrid, Veneţia, Koln şi Liverpool în luna martie. În calitate de cea mai mare linie aeriană din România, continuăm expansiunea reţelei noastre de rute aflată în permanentă creştere şi aducem oportunităţi de călătorie cu adevărat accesibile pentru pasagerii din România, şi creăm noi locuri de muncă la nivel local. WIZZ rămâne dedicată României şi suntem nerăbdători să aducem veşti bune şi în viitor. Echipajul nostru local loial așteaptă cu nerăbdare să le ureze bun venit la bordul aeronavelor WIZZ tuturor pasagerilor care şi-au planificat călătorii pe oricare dintre cele 10 destinații populare disponibile la tarife scăzute din Craiova!“, a declarat Sorina Ratz, Wizz Air Communications Manager.

Peste 220.000 de pasageri în 2016

La rândul său, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a declarat că acesta este un moment deosebit în istoria aeroportului care aproape că îşi dublează numărul de destinaţii. „Luna aceasta marchează, fără îndoială, un nou moment de referință în evoluția Aeroportului Internațional Craiova, prin cele două evenimente majore pe care le așteptam cu mult interes și pe care le vedem materializându-se. Mă refer, în primul rând, la faptul că baza operațională a companiei Wizz Air își crește capacitatea cu o nouă aeronavă, iar dimensiunea investiției, care se apropie de 100 de milioane de euro, vorbește cel mai bine despre viabilitatea angajamentului asumat de operatorul aerian în relația cu aeroportul din subordinea Consiliului Județean Dolj și, în definitiv, cu pasagerii din întreaga regiune Oltenia. În al doilea rând, din această lună sunt lansate și noile destinații europene cu care este conectată Craiova – Paris, Veneția, Madrid, Köln și Liverpool, iar activitatea aeroportului cunoaște o creștere spectaculoasă. Să ne amintim că, în 2013, în primul an de operare după modernizarea acestui obiectiv prin investiții proprii ale CJ Dolj, aveam trei rute internaționale și un număr de 7 zboruri pe săptămână. Prin comparație, astăzi putem vorbi de 11 destinații și nu mai puțin de 33 de curse aeriene săptămânal, o ascensiune care ne obligă ca, începând din acest an, să abordăm o nouă etapă a dezvoltării aeroportului“, a declarat Ion Prioteasa.
Trebuie precizat că, în perioada 2013 – 2016, peste 400.000 de persoane au zburat de pe Aeroportul Craiova cu compania Wizz Air, doar anul trecut numărul acestora depăşind cirfa de 220.000.

Noua aeronavă reprezintă o investiţie de aproape 99 milioane de dolari a companiei în România şi va crea 36 de locuri de muncă directe la Wizz Air, în Craiova. Noile rute, atât de aşteptate de călătorii din regiune, spre Paris, Veneţia, Koln şi Madrid, cu două zboruri de săptămână, şi spre Liverpool, cu trei curse săptămânale, vor începe din această lună. Wizz Air asigură în prezent 10 destinaţii spre cinci ţări şi oferă spre vânzare 485.000 de locuri pe rutele sale din Craiova, în 2017.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ