Cutremur în viaţa publică doljeană: ALDE pune prefect, Oprea va fi candidatul liberal la primăria Craiova
Joia surprizelor!

Două evenimente politice majore au zguduit scena politică doljeană joi. Pe de o parte prefectul judeţului Dolj, Sorin Răducanu, şi-a înaintat cabinetului Grindeanu demisia sa „din motive personale“, iar în şedinâţa de Guvern tot de ieri a fost numit prefect interimar inspectorul ITM Dan Narcis Purcărescu, pe de altă parte liberalii doljeni au mai făcut o mică revoluţie şi şi-au schimbat peste noapte preşedintele organizaţiei municipale, înlocuindu-l pe deputatul Ionuţ Stroe cu senatorul Mario Ovidiu Oprea. Totodată, senatorul craiovean a fost desemnat şi viitorul candidat al liberalilor la postul de primar al Craiovei.

0
Senatorul Mario Ovidiu Oprea

Ceea ce începuse drept o zi obişnuită s-a transformat într-una cu un impact deosebit de important în viaţa socio-politică a Craiovei şi a judeţului Dolj. Joi dimineaţa, la primele ore, prefectul în funcţie al judeţului Dolj, Sorin Răducanu, şi-a anunţat demisia din demnitatea de prefect a judeţului printr-un comunicat de presă. Motiele invocate au fost unele de natură persoanlă, fără a fi dezvăluite concret. La numai câteva ore, reunit în şedinţă ordinară, cabinetul Grindeanu l-a nominalizat pe cvasi anonimul Dan Narcis Purcărescu în funcţia de prefect interimar al judeţului, surprinzând întreaga clasă politică doljeană, cu excepţia câtorva „iniţiaţi“ de la vârfurile filailelor locale ale PSD şi ALDE. Dar despre acest subiect vor reveni pe larg în ediţia de miercuri a săptămânalului Indiscret în Oltenia, atunci când vom elucida misterul acestei „rocade“ neaşteptate. Până atunci, însă, să menţionăm doar că numirea noului prefect reprezintă o victorie fără drept de apel a preşedintelui ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, care, pe zi ce trece, demonstrează că este unul dintre cei mai importanţi actori politici ai judeţului. Despre noul prefect nu sunt multe de spus doar că a fost, până joi, unul dintre zecile de inspectori ai ITM Dolj, post pe care îl ocupă de foarte mulţi ani.

Rocadă Stroe-Oprea pentru candidatura la primăria Craiova

Un cataclism de o cu totul altă anvergură s-a petrecut în bătătură principalei formaţiuni politice de dreapta din Dolj, Partidul Naţional Liberal. Din senin, în şedinţa Biroului Judeţean al filialei, în urma unui vot al membrilor, deputatul Ionuţ Stroe a fost înlocuit din postul de preşedinte al filialei municipale Craiova cu senatorul Mario Ovidiu Oprea. Totodată, senatorul a fost desemnat şi candidatul liberalilor la viitoarele alegeri parţiale pentru ocuparea funcţiei de primar al Craiovei. Decizia liberalilor a fost una total neaşteptată, nu neapărat prin personajele pe care le implică, senatorul Oprea şi deputatul Stroe, ci mai ales prin bruscheţea şi modul în care a fost luată. Conform unor surse interne liberale, pe masa de lucru a BPJ-ului au fost două variante de lucru: una, susţinută de Ionuţ Stroe, care prevedea ca viitorul candidat la primăria Craiova să fie desemnat în baza unui sondaj, şi cea de-a două, propusă şi susţinută de preşedintele filialei la nivel judeţean, deputatul Nicolae Giugea, ca „alesul“ să fie decis şi asumat politic, în baza unui vot în BPJ, fără ca să se mai facă un sondaj la nivelul Craiovei. Având în spate majoritatea fostă pedelistă din BPJ, dar şi o parte din tabăra vechilor liberali, Giugea şi-a impus voinţa la vot. Şi tot la vot, senatorul Oprea a desemnat drept candidat şi preşedinte al PNL Craiova. Contacta telefonic, deputatul Ionuţ Stroe a refuzat să comenteze situaţia: „Nu am comentat nici atunci, nu comentez nici acum până ce nu se va pronunţa Biroul Politic Naţional al partidului, cel care eset competent să valideze sau să invalideze această decizie“.
La rândul său, senatorul Mario Ovidiu Oprea, liderul liberalilor craioveni şi candidatul partidului la postul de primar al Craiovei, a declarat în exclusivitate pentru indiscret.ro: „Rezultatul de aseară arată că acea fostă graniţă între foştii şi foştii nu mai există. Suntem un partid pregătit să câştige Primăria Craiova. Trebuie să fim uniţi cu craiovenii, să fim uniţi cu liberalii craioveni pentru că sunt foarte mulţi, să fim uniţi cu cei care au hotărât să nu voteze la alegerile locale trecute. Va trebui să ajungem la ei, va trebui să le culegem mesajul. Va trebui să ne pliem pe toate dorinţele şi să ajungem până la cei 20.000 de craioveni care au manifestat în stradă. Am inţeles acest apel! Am plecat la drum cu toţii, chiar şi primarii liberali din judeţ îşi doresc să se implice. Craiova are temelie liberală!
Eu cred că va trebui să modificăm în mod decisiv lista scurtă a priorităţilor. Aş vrea, fără să mă declar nostalgic, să ne amintim ce pol economic important era Craiova înainte de 1990. Pentru asta este nevoie de atragerea investitorilor. Au ajuns tinerii să-și dorească slujba la stat din lipsa perspectivei, din lipsa ofertelor care sa le asigure stabilitate şi a ajuns Craiova un oraş din care se pleacă, nu în care se vine. Este un fel de târg mai mare. Doar cu Ford şi Popeci nu vom putea trăi. Ce s-a făcut până acum în acest oraş e bun făcut, ce mai este de facut, terminăm, dar ce TREBUIE făcut, vom face noi într-un ritm mult mai alert. Să se termine odată cu politicile etatiste! Ştiu că vă doriţi un candidat care să ia Craiova la pas, pe care să îl trimiteţi să vadă, să recunoască greşeli, să construiască. Şi îl veţi avea. Să modificăm decisiv traiectoria acestui oraş. Lia Olguţa Vasilescu a trădat craiovenii prin ce a făcut. Este un lucru pe care trebuie să îl recunoască. A spus ca se va aşeza pe acea listă „să împingă” lista şi de fapt şi-a dorit să fugă. A mai fost parlamentar…şi-a adus aminte că nu a terminat proiectele pe care le-a avut? Stătea pe treptele secţiei de votare şi promitea că oraşul se va întoarce după soare. Teatru! Să rămână acolo unde este! Acum venim noi!
Referitor la ostilitatea majorităţii consilierilor care fac parte din PSD, dacă voi ajunge primar va trebui să îmi iau ca aliaţi craiovenii şi să apropii decizia de cetăţean”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ