Eroii din desene animate, la mare căutare
Profesoară de engleză, pasionată de croşetat: „Inspiraţia vine din orice”

„Croşetatul este cea mai mare pasiune a mea, este activitatea care îmi ocupă timpul liber şi cea care îmi oferă multe satisfacţii sufleteşti”, aşa îşi începe povestea Mădălina. Cu migală şi atenţie sporită, tânăra doljeancă îmbină perfect aţele colorate, bucurându-i din plin pe cei la care îi ajung produsele. Din mâinile sale ies adevărate „bijuterii”, căciuliţele, botoşeii, vestuţele, costumaşele şi articolele decorative fiind o parte dintre realizările tinerei craiovence.

0

A învăţat să croşeteze în urmă cu patru ani şi de atunci îşi imparte timpul liber între cele două mari pasiuni: împletitul cu croşeta şi cititul. Pentru Mădălina Băcănoiu, profesoară de engleză, cea mai mare problemă, când vine vorba despre îndeletnicirea sa, este lipsa timpului. „Sunt profesoară de limba engleză. Îmi place să-mi ocup timpul cu lucruri frumoase precum croşetatul, care este cea mai mare pasiune a mea, şi cu cititul. Îmi place de asemenea să lucrez cu copiii, acesta fiind motivul pentru care am ales să devin profesoară. Singurul obstacol de care m-am lovit în această activitate, cea legată de croşetat, este timpul. Nu am timp suficient să realizez tot ceea ce îmi doresc”, povesteşte Mădălina.

Accesorizarea unui fular, primul pas în arta croşetatului

Tânăra doljeancă şi-a dat seama în timpul facultăţii că îi place să îmbine aţele colorate, când într-o seară a vrut să-şi personalizeze un fular. „Mi-am descoperit această pasiune în urmă cu patru ani, în anul doi de facultate. Îmi amintesc perfect cum într-o seară, pur şi simplu mi-am dorit să accesorizez un fular pentru a-l face să arate mult mai bine. Am dorit să-mi croşetez o floricică, deşi nu mai făcusem acest lucru înainte şi atunci am căutat pe internet un tutorial din care am învăţat să croşetez pas cu pas. Atunci nu am realizat ceva extraordinar, dar pentru mine a însemnat mult. Uşor, uşor, am început să croşetez tot felul de figurine de aplicat pe haine, rame foto, hăinuţe pentru copii. Treptat, am început să lucrez şi produse pentru adulţi, poncho-uri. Recunosc că am învăţat să croşetez în totalitate după tutoriale, deşi nu sunt singura din familie care se pricepe la acest lucru. Mama, bunica şi mătuşa au şi ele această pricepere”, spune doljeanca.

„Îmi place să fac produse şi haine unicate”

Culorile firelor de aţă le alege cu mare atenţie şi cel mai important este ca acestea să fie „vii”. Craioveancă pune accent pe noutate şi mereu o inspiră lucrurile frumoase din jurul său. „Inspiraţia vine din orice. Întotdeauna încerc să fac ceva ce nu am mai realizat. Îmi plac culorile şi îmi place să le combin astfel încât să iasă ceva vesel, plăcut ochiului. De asemenea, îmi place să fac produse şi haine unicat. Nu am un lucru preferat. Orice fac, fac cu drag şi pasiune, însă pot spune că tind spre culorile vii”, explică Mădălina.

„Cele mai vândute produse de până acum au fost cipicii şi căciulile Minion”

Îndeletnicirea Mădălinei nu este scutită de costuri. Materialul necesar îl găseşte pe site-urile de specialitate sau în mercerii. Legat de preţuri, acestea sunt stabilite în funcţie de complexitatea articolului realizat, cele mai căutate produse fiind botoşeii şi căciulile Minion. „Este o pasiune destul de costisitoare, dar niciodată nu am ţinut cont de banii pe care îi investesc, atâta timp cât îmi place ceea ce realizez. Îmi comand materialele pe internet sau le cumpăr de la mercerie. Preţul depinde foarte mult de model şi de gradul de dificultate, însă acesta nu este deloc mare în comparaţie cu munca depusă. Cele mai vândute produse de până acum au fost cipicii şi caciulile Minion”, mai spune tânăra doljeancă.

„Lucrez pentru oricine doreşte ceva diferit, personalizat”

Momentan, tânăra craioveancă îşi promovează rezultatul muncii doar pe internet, dar are de gând să participe şi la târgurile cu produse handmade. Chiar dacă preferă să lucreze cu şi pentru copii, Mădălina nu îşi alege clienţii doar din această categorie de vârstă. Astfel, articolele sale ajung la acele persoane care doresc lucruri personalizate. „Nu pot spune nimic despre piaţa din Craiova, deoarece momentan nu mi-am expus produsele pe piaţă. Singura sursă de promovare momentan este internetul. Nu am o categorie de clienţi. Lucrez pentru oricine doreşte ceva diferit, personalizat. Cert este că, deşi mă confrunt cu lipsa timpului, am de gând să-mi continui această activitate, să lucrez tot ce-mi face plăcere şi să merg la târgurile handmade pentru a-mi expune produsele”, îşi continuă povestea Mădălina.

„O altă pasiune a mea este cititul”

Când nu lucrează cu croşeta, Mădălina alocă timp cititului. „O altă pasiune a mea este cititul şi încerc să o transmit şi copiilor mei de la şcoală. Beneficiile cititului sunt uriaşe. Fiind profesor de limba engleză, recomand cu tărie lectura în limbă străină, care ne ajută foarte mult să ne îmbunătăţim vocabularul, să învăţăm expresii noi şi de asemenea să vorbim fluent într-o limbă străină. Aceste lucruri nu se învaţă doar din gramatică, aşa că cititul este sfânt”, completează doljeanca.

„Este important să-i respectăm pe ceilalţi indiferent de împrejurare”

Deşi este la început de drum, atât în carieră cât şi în realizarea visului de a croşeta cât mai mult şi mai divers, tânăra craioveancă are deja câteva principii după care îşi ghidează viaţa. „Unul dintre principiile după care mă ghidez în viaţă este «învaţă să spui mulţumesc». Este uimitor cum un cuvânt atât de simplu poate schimba orice situaţie. De asemenea, consider că este important să-i respectăm pe ceilalţi indiferent de împrejurare, să recunoaştem şi să ne asumăm greşelile, întotdeauna să fim noi înşine”, spune, în final, Mădălina.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ