CSU va juca în play-off
Oltenii visează la cupele europene

După o serie chinuitoare de trei înfrângeri consecutive, oltenii s-au mobilizat pentru meciul cu Gaz Metan Mediaş, ultimul bilet pentru calificarea în play-off. Încurajaţi din tribune de miile de suporteri care au făcut deplasarea la Piteşti, elevii lui Gigi Mulţescu nu au dat nicio şansă adversarilor, care sperau şi ei la un loc în primele şase. Astfel, pentru CSU începe acum lupta pentru Europa!

0
foto: www.csuc.ro

Pe stadionul din Piteşti, transformat duminică seara într-un veritabil vulcan alb-albastru, Universitatea avea nevoie de cel puţin un punct în „finala“ pentru play-off cu Gaz Metan. Însă era clar că oltenii nu se vor mulţumi cu punctul salvator, ci vor juca pentru victorie. Iar acest lucru s-a văzut încă din primul minut când oltenii s-au aruncat în atac, sufocând o echipă a Mediaşului care a arătat resemnată cu gândul că nu va prinde play-off-ul. Chiar şi aşa, la pauză a fost doar 0-0.
Începutul reprizei a doua i-a găsit pe juveţi tot în atac, căutând golul izbăvitor. Şi, după numeroase parade, în minutul 62, Greab, portarul celor de la Gaz Metan, n-a mai putut face altceva decât să admire bijuteria de gol a lui Nicuşor Bancu, un şut expediat de la marginea careului fix în vinclul porţii. 1-0 a fost şi scorul final, iar Craiova este pentru prima oară în play-off, în vreme ce medieşenii au terminat pe locul şapte şi vor juca în play-out.
Ce vom avea în play-off? Câte două meciuri cu Steaua şi Dinamo, eternele rivale, dar şi cu CFR Cluj, Viitorul şi Astra Giurgiu! Pe toate le-am bătut deja în tribune, acolo unde Universitatea este deja campioană la gradul de ocupare al stadionului – 64%, în vreme ce nicio altă echipă din Liga 1 nu a trecut de 43%! Primul dintre ele se va juca sâmbătă – 11 martie, de la ora 20:30, pe stadionul „Marin Anastasovici“.

Programul CSU în play-off:
Etapa I (10-12 martie): Astra – Universitatea
Etapa II (17-19 martie): Dinamo – Universitatea
Etapa III (31 martie-2 aprilie): Universitatea – CFR
Etapa IV (intermediară, 4-6 aprilie): Viitorul – Universitatea
Etapa V (7-9 aprilie): Universitatea – FCSB
Etapa VI (14-16 aprilie): Universitatea – Astra
Etapa VII (21-23 aprilie): Universitatea – Dinamo
Etapa VIII (28-38 aprilie): CFR – Universitatea
Etapa IX (5-7 mai): Universitatea – Viitorul
Etapa X (12-14 mai): FCSB – Universitatea

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ