Liberalii, la „pescuit“ de gunoaie în Parcul Romanescu

Mai mulţi tineri liberali, însoţiţi de consilierul judeţean Isidor Răducea şi de consilierul local Doru Câplea, au desfăşurat, marţi, o acţiune de strângere a gunoaielor din mai multe zone din Parcul Nicolae Romanescu. Astfel, în doar două ore, aceştia au strâns câteva zeci de saci de peturi, hârtii şi pungi de plastic, iar preşedintele TNL Dolj, Doru Câplea, spune că astfel de acţiuni vor continua şi îi invită pe craioveni să se alăture demersului.

0

„Prin această acţiune, ne dorim să tragem un semnal de alarmă şi totodată să dăm un exemplu civic, fiindcă noi suntem primii care trebuie să ne îngrijim de urbea noastră şi de mediul în care trăim. La următoarea şedinţă de Consiliu Local, voi solicita Poliţiei Locale să desfăşoare o anchetă pentru a afla de unde provin aceste cantităţi însemnate de gunoaie şi să facă o vizită entităţilor aflate în apropierea zonelor unde le-am găsit aruncate, pentru a preîntâmpina şi a descuraja apariţia unor situaţii similare. Pe mai departe ne dorim să continuăm aceste acţiuni cu o campanie de conştientizare şi de informare pe teme păstrării unui mediu curat, în special în zonele periferice ale oraşului, iar datorită faptului că mulţi alţi cetăţenii ne-au transmis că vor să ni se alăture în acest demers, vom anunţa acest gen de acţiuni mai din timp şi îi aşteptăm alături de noi“, a declarat Doru Câplea, consilier local şi preşedintele TNL Dolj.
Cel mai probabil, gunoaiele nu provin doar de la cetăţenii care nu respectă norme elementare de bun simţ, ci şi de la unii dintre „vecinii în uniformă“ din vecinătatea parcului, adevărate mormane de gunoaie aflându-se în proximitatea posturilor de observaţie ale unităţii militare. Pe de altă parte, este greu de înţeles cum, într-un parc în care municipalitatea a investit, recent, milioane de euro, să existe numeroase zone „cucerite de gunoaie“ ce pot deveni adevărate focare de infecţie şi care riscă să şubrezească frumuseţea acestui minunat loc de recreere al craiovenilor. „Sperăm ca, pe viitor, administraţia să întreprindă măsurile necesare pentru curăţarea tuturor zonelor în care sunt aruncate gunoaie pe domeniul public, Parcul Romanescu nefiind singura locaţie în care întâlnim astfel de situaţii“, a mai spus Câplea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ