Asociaţia „Craiburg“, victorie în instanţă în cazul amenzilor aplicate comercianţilor din Centrul Vechi

Asociaţia „Craiburg“ a obţinut anularea în instanţă a amenzilor contravenţionale aplicate de Poliţia Locală Craiova comercianţilor din zona „Centrul Vechi“.

0

În intervalul de timp Iunie-August 2016, Poliţia Locală a Municipiului Craiova a sancţionat în mod repetat proprietarilor teraselor din zona „Centrul Vechi“. Sancţiunile aplicate au vizat extinderea teraselor peste limita spaţiului autorizat de Municipalitate, fiind aplicate amenzi de câte 5.000 de lei pentru fiecare comerciant.
Asociaţia „Craioburg“ a comunicat constant factorilor decizionali locali necesitatea promovării unui dialog constructiv cu comercianţii, precum şi importanţa adaptării cadrului legislativ local la realitatea faptică. „Comercianţii nu au nicio vină pentru mutarea meselor şi scaunelor de către clienţi, chiar Primăria fiind cea care a interzis ancorarea mobilierului în pavaj. În parteneriat cu Casa de Avocatură «Socoteanu & Popa» am purtat o campanie de informare a instituţiilor locale, ulterior sesizând Judecătoria Craiova pentru anularea sancţiunilor pe care le considerăm excesive“, a declarat Eduard Boată, vicepreşedinte Asociaţia „Craioburg“.

Asociaţia „Craiburg“ este o organizaţie non-profit care reuneşte operatori economici din industria ospitalităţii din judeţul Dolj, având ca obiect promovarea unui climat corect de afaceri în domenilul divertismentului şi al alimentaţiei publice.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ