PNL vrea să scadă contribuţiile la sănătate, impozitul pe profit şi cel pe venit
Ionuţ Stroe: „Românii nu au nevoie de pomeni, ci de măsuri care să crească eficiența economică și implicit investițiile”

PNL a depus la Senat, în cursul zilei de miercuri, un proiect de lege prin care propune reducerea cu 25 puncte procentuale a contribuțiilor pentru asigurări sociale, de la 21% la 15% pentru angajatori, cele pentru angajat urmând să scadă la 10% începând cu 1 octombrie a.c.. Potrivit PNL, aceste reduceri vor fi secondate de diminuarea cotei de impozit pe venit și pe profit de la 16% la 10%.

0

Deputatul PNL, Ionuţ Stroe, are încredere în noul proiect şi speră să fie pus în aplicare în termenul prevăzut. „Românii nu au nevoie de pomeni, ci de măsuri care să crească eficiența economică și implicit investițiile. Sper ca acest proiect să fie dezbătut cu bună credință în Parlament și să beneficieze de un traseu rapid astfel încât să se poată beneficia de măsuri în termenele prevăzute de proiectul de lege”, a declarat deputatul PNL, Ionuţ Stroe.

Scăderea cotei de impozitare

„Reducerea contribuţiilor de asigurări sociale este o urgenţă pentru mediul de afaceri din România, mai ales în condiţiile în care se preconizează creşteri ale salariului minim şi în anii următori cu aproximativ 20% şi ale cheltuielilor publice în medie cu 15% pe an. Amânarea implementării acestora ar descuraja şi mai mult investiţiile în mediul privat, ar frâna bunul mers al economiei şi chiar ar ţine la distanţă potenţialii mari investitori care sunt întotdeauna atraşi de un mediu fiscal avantajos şi predictibil. De aceea, proiectul de lege pe care l-am depus prevede reducerea cotelor de contribuţii de asigurări sociale cu 7 puncte prcocentuale. Pentru angajator contribuțiile sociale pentru sănătate de stat scad de la 21% la 15%, iar contribuţiile datorate de angajat pentru asigurările de stat scad la 10% de la 1 octombrie 2017. Împreună cu reducerea contribuţiilor sociale, scăderea cotei de impozitare are rolul de a reduce din impactul creşterii salariului minim asupra companiilor, în special mici şi mijlocii. Reducerea cotei de impozitare a profitului este o măsură necesară având în vedere contextul internaţional în care ţările dezvoltate anunţă tăieri agresive de taxe pentru companii. Mai mult, reducerea acestei cote de impozitare era necesară având în vedere evoluţia investiţiilor străine directe în regiune şi cotele de impozitare a profitului: Bulgaria 10% şi Ungaria 9%.”, se arată în comunicatul de presă al PNL.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ