În 2016, proiectul a eşuat
Parlamentarul liberal a declarat că a depus la Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor un amendament prin care se prevede includerea municipiului Râmnicu-Vâlcea în propunerea legislativă ce doreşte să acorde facilitatea de pensionare anticipată cu 2 ani, fără penalizare, cetăţenilor care au locuit cel puţin 30 de ani în oraşe, sau pe o rază de 8 km în jurul acestora, afectate de poluare în urma funcţionării unor combinate care au afectat mediul cu substanţe nocive şi chimice. „Contrar informaţiilor vehiculate în mass-media vâlceană în anul 2016 conform cărora, în urma demersurilor fostului senator Laurenţiu Coca, cetăţenii din municipiul Râmnicu-Vâlcea s-ar putea pensiona anticipat cu 2 ani fără niciun fel de penalizare, proiectul de Lege pentru modificarea art.65 alin.(5) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, a ajuns la Camera Deputaţilor fără această prevedere. Acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că proiectul de Lege menţionat a fost adoptat de Senat ca urmare a depăşirii termenului de adoptare, potrivit art. 75 alin. (2) teza a III-a din Constituţia României. Acest lucru înseamnă că acest proiect de Lege a fost adoptat tacit, în forma propusă de iniţiatori, fără a include şi amendamentul adoptat în comisia sesizată pe fond susţinut de fostul senator Laurenţiu Coca şi care includea şi municipiul Râmnicu-Vâlcea pe lista oraşelor ale căror cetăţeni ar putea beneficia de pensionare anticipată cu 2 ani fără penalizare(…) Pe cale de consecinţă am depus un amendament la PL-x 87/2017, cu numărul de înregistrare 4e-7/217 din 20.02.2017, prin care am solicitat introducerea municipiului Râmnicu-Vâlcea pe lista zonelor ce beneficiază de această prevedere de pensionare anticipată cu 2 ani, fără penalizare. „ a precizat Cristian

„Deputatul PSD Eugen Neaţă, membru în Comisia de muncă, poate avea un rol important în adoptarea sau respingerea acestui amendament”

Buican (foto) face apel la deputaţii PSD Vâlcea pentru a susţine acest amendament, subliniind că deputatul social-democrat Eugen Neaţă poate juca un rol important în susţinerea acestui amendament, deoarece este membru al Comisiei de muncă şi protecţie socială, comisie ce trebuie să discute această propunere legislativă: „Fac, pe această cale, un apel la deputaţii PSD din judeţul Vâlcea pentru a susţine acest amendament în vederea introducerii a municipiului Râmnicu-Vâlcea pe lista zonelor în care cetăţenii care au locuit 30 de ani se pot pensiona anticipat, fără penalizare, ca urmare a poluării la care au fost supuşi în urma funcţionării unor combinate ce foloseau substanţe nocive şi chimice. Subliniez faptul că Eugen Neaţă, deputat PSD de Vâlcea, este membru în Comisia de muncă şi poate avea un rol important în adoptarea sau respingerea acestui amendament şi la întocmirea unui raport favorabil pentru acest proiect de Lege. Sper că cetăţenii din Râmnic să înţeleagă că PSD are majoritate în Parlament şi că oricâte demersuri aş face eu, fără susţinerea celor lor nu va trece nimic. Puteţi să consideraţi că acest amendament al meu pentru cetăţenii din Râmnicu Vâlcea reprezintă primul test important, vis-a-vis de implicarea şi dorinţa de a face bine locuitorilor din Vâlcea, a parlamentarilor PSD” a declarat, deputatul Buican.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ