Consiliul Judeţean Vâlcea, soluţii pentru CRRN Măciuca

Problema alimentării cu apă a uneia dintre cele mai dificile instituţii de asistenţă socială, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Măciuca, a fost discutată luni, 20 februarie, într-o întâlnire desfăşurată la sediul Primăriei Măciuca, între preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu (foto), directorul SC APAVIL SA, şi primarul Mugurel Mărcoianu. Preşedintele CJ Vâlcea a mai precizat că acest centru ar putea fi modernizat printr-un proiect european.

0

Consiliul Judeţean Vâlcea a anunţat că s-a dezbătut posibilitatea racordării CRRN Măciuca la reţeaua de apă potabilă a localităţii şi a precizat că racordarea se va face după preluarea de către SC APAVIL SA a sistemului de alimentare cu apă al localităţii Măciuca. „Până atunci însă, vor fi luate măsuri de îmbunătăţire a alimentării cu apă a acestei instituţii din sursele proprii, prin demararea unor lucrări de redimensionare şi denisipare a puţurilor existente”, a precizat CJ Vâlcea într-un comunicat de presă.
La ora actuală, necesarul centrului este completat cu apă din cisterne.

Centrul ar putea fi modernizat printr-un proiect european

Preşedintele CJ Vâlcea a declarat că pentru reabilitarea şi dotarea Centrului Măciuca se lucrează la documentaţia unui proiect cu finanţare europeană şi cofinanţare 2%. „În condiţiile financiare nu tocmai încurajatoare, cu sprijinul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Vâlcea, se fac în fiecare zi paşi pentru ca de la CRRN Măciuca să vină şi veşti bune.
Ne dorim asta deoarece la Centrul de la Măciuca avem atât beneficiari cu probleme deosebite, cât şi peste 70 de angajaţi care îşi câştigă existenţa îngrijindu-i, iar soarta lor nu ne este deloc indiferentă. Sunt convins că vom rezolva, în condiţiile legii, într-un interval de timp rezonabil, problema cu racordarea la reţeaua comunei, iar până atunci lucrăm la documentaţia unui proiect cu finanţare europeană şi cofinanţare 2%, prin care ne-am propus să reabilităm şi să dotăm această instituţie aflată în coordonarea DGASPC Vâlcea”, a afirmat Constantin Rădulescu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ