Parada Mărţişoarelor la Muzeul Olteniei

Muzeul Olteniei Craiova va organiza, în data de 9 martie a.c, ora 11.00, expoziţia „Parada Marţişoarelor – Ediţia a IX-a”, eveniment cultural iniţiat/derulat, în exclusivitate, pentru preşcolarii şi elevii din unităţile de învăţământ doljene. Pentru ca acţiunea să se deruleze corespunzător, la Muzeul Olteniei se vor organiza şi ateliere de creaţie, în perioada 20-24 februarie a.c.

0

Manifestarea culturală îşi propune să iniţieze copiii în cultura tradiţională românească, în expresiile şi modelele ei, motiv pentru care participanţii vor beneficia de expuneri şi demonstraţii asupra subiectului, atât în atelierele creative organizate, cât şi în cadrul expoziţiei de baza a Secţiei de Etnografie – Casa „Băniei”, din cadrul Muzeului Olteniei.

Ateliere de creaţie

„Muzeul Olteniei invită instituţiile de învăţămant doljene să se înscrie în cadrul proiectului cultural propus de către specialiştii din cadrul Secţiei de Etnografie să participe la atelierele creative pentru a povesti şi reinventa, pentru a nu ştiu câta oară, legenda firului alb şi roşu, agăţat odinioară în copacii proaspăt înmuguriţi sau purtat de copii si fete ca bănuţ protector la mâini şi la gât pentru sănătate şi noroc. Pentru organizarea şi derularea optimă a acestei acţiuni culturale, în zilele de 20, 21, 22, 23, 24 februarie a.c., vor avea loc la Muzeul Olteniei Craiova, Secţia de Etnografie – Casa Baniei, str. Matei Basarab, nr. 16, ateliere de creaţie, sub coordonarea specialăştilor din cadrul instituţiei muzeale”, se arată într-un comunicat de presă al Muzeului Olteniei.

Şase copii de la fiecare unitate de învăţământ

Potrivit organizatorilor, atelierele se vor desfăşura pe două secţiuni: cele pentru preşcolari, vor avea loc între orele 10.00-11.30, iar cele pentru şcolari între orele 13.00-14.30. „Experienţa anilor trecuţi, ne-a demonstrat că numărul participanților înscrişi la ateliere depăşeşte cu mult posibilităţile noastre logistice, context în care, ar fi de preferat ca instituţiile de învăţământ înscrise în concurs să participe în cadrul atelierelor cu maxim şase copii, mai ales pentru socializare şi comunicare. Menţionăm că fiecare instituţie școlară trebuie să-şi procure materialele necesare confecţionării mărţişoarelor, în cadrul atelierelor, funcţie de caracteristicile proiectelor alese. Înscrierile se vor realiza  la numarul de telefon 0351/444030”se mai arată în comunicat.

Panou cu maxim 25 de mărţişoare

Fiecare grădiniţă sau şcoală participantă va depune un panou cu maxim 25 de mărtişoare până pe 5 martie a.c.,  ora 16.00, la sediul Secţia de Etnografie – Casa „Băniei”, str. Matei Basarab nr. 16. Un juriu format din artişti plastici şi reprezentanţi ai organizatorilor va stabili premiile.

 

 

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ