Propaganda PSD-istă caută cu disperare intoxicarea opiniei publice şi denaturarea mesajului sutelor de mii de oameni care au ieşit în stradă în ultimele săptămâni. Se încearcă pe diferite canale alimentarea şi conturarea ideii conform căreia România este „în pragul diviziunii sociale”, că „ţara se rupe în două” sau că „suntem în punctul unui război civil”. Metodele standard de manipulare, bazate pe idei puţine, dar fixe, şi atacurile la persoană au fost răspunsul Partidului Social Democrat la manifestaţiile fără precedent care se desfăşoară în ţară în această perioadă. Aşa au înţeles baronii judeţeni, puşcăriabilii şi infractorii dovediţi din PSD să reacţioneze faţă de „nerecunoscătorii” care nu apreciază „socialismul cu faţă umană” implementat cu aplomb de guvernul Grindeanu.
S-a început cu ameninţarea milionului de simpatizanţi care vor fi aduşi pentru “a-i contramanifesta” pe cei din Piaţa Victoriei, dorindu-se inducerea unui mesaj subliminal bazat pe ideea că “dacă nu vă potoliţi, îi aducem pe ai noştri pe voi”. Singurul “milion” s-a dovedit a fi doar cel care era notat pe listele de prezenţă ale persoanelor aduse la Cotroceni să protesteze împotriva Preşedintelui Klaus Iohannis.
Corporaţiile străine, ONG-urile susţinute din afară, oamenii plătiţi de George Soroş au reprezentat o altă tentativă de manipulare aruncată în spaţiul public. Ghinion! Această variantă pică din start fiindcă, dacă ar fi să facem un calcul al sumelor vehiculate pentru fiecare om şi fiecare zi de protest, am ajunge la cifre absolut exorbitante. Şi asta dacă nu luăm în calcul şi căţeii prezenţi la miting!
Când au înţeles că nu mai merge cu “televizorul”, au trecut la fapte, antamând elemente huliganice ale galeriilor de fotbal, agitatori profesionişti şi clanuri infracţionale din anturajul interlopilor din PSD pentru a da un curs violent manifestaţiilor de la Bucureşti. Însă, ghinion şi de această dată! Mulţimea s-a prins repede de diversiune şi s-a îndepărtat de elementele violente, permiţând intervenţia forţelor de ordine, care au acţionat exemplar în acea seară.
Nu au lipsit nici acuzele conform cărora preşedintele şi partidele de opoziţie au instigat oamenii să iasă în stradă pentru schimbarea coloraturii politice a guvernului. Însă nimeni nu a cerut acest lucru, rezultatul alegerilor din 10 decembrie asigurând PSD o majoritate confortabilă în Parlament. Strada nu este împotriva unui guvern al actualei majorităţi parlamentare, ci este împotriva unui guvern controlat de un mafiot provincial, care a dat o lovitură în miez de noapte statului de drept.
Toate aceste încercări de antagonizare a diferitelor categorii socio-profesionale şi de alterare a mesajului oamenilor s-au dovedit un eşec total pentru cei care sperau “să se elibereze la umbra lor”! Tentativa PSD-ului de a împărţi ţara între bătrâni şi tineri, între bugetari şi corporatişti, între pro şi antieuropeni, nu a avut efectul scontat, ci din contră, ne-a unit mai mult ca niciodată!

Doru Câplea este membru PNL și consilier local 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ