În încercarea de a arăta că ridicarea de biserici la fiecare colţ de stradă nu este singura sa îndeletnicire, BOR a postat pe site-ul instituţiei o hartă interactivă care cuprinde toate centrele social-filantropice aflate sub oblăduirea sa. Vorbim despre cantine sociale, instituţii medicale şi farmacii, centre de zi pentru copii, centre educaţionale, centre de zi pentru vârstnici, centre rezidenţiale pentru vârstnici, centre comunitare, centre de tip familial, grădiniţe sociale şi after-school, locuinţe protejate, centre de informare, consiliere şi resurse, instituţii de învăţământ pentru adulţi, centre de urgenţă (pentru persoane fără adăpost, victime ale violenţei domestice şi ale traficului de persoane), campusuri de tabără sau alte instituţii sociale cu specific diferit, în total aproape 790.
Totuşi, în momentul în care accesezi harta, îţi sare în ochi un lucru, anume faptul că respectivele centre sunt concentrate în Transilvania, Moldova şi Muntenia, în vreme ce în Oltenia sunt chiar mai rare decât apariţiile publice ale mitropolitului Irineu din ultima perioadă. Deşi unii poate ar fi tentaţi să creadă că acest lucru este determinat de faptul că Oltenia este o regiune săracă, trebuie reamintit că aceste centre ar trebui să reprezinte o soluţie pentru românii aflaţi în dificultate. Cu alte cuvinte, ar trebui să vedem aici mai multe cantine sociale şi centre de zi, şi nu mai puţine.
În realitate, lipsa aproape totală de activitate filantropică din bătătura Mitropoliei Olteniei ar putea fi explicată prin faptul că actualul mitropolit – ÎPS Irineu este de acord să-ţi ajuţi aproapele doar dacă aproapele este el…

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ