Ţara s-a trezit! Craiova este la înălţime!

0

Evenimentele din ultima săptămână îmi dau încrederea că societatea românească a ieşit din amorţire şi nu se mai resemnează cu gândul că nu poate realiza schimbări majore. Românii nu mai sunt dispuşi să tolereze abuzurile guvernanţilor şi cu atât mai puţin să accepte modificări ce ar îngreuna desfăşurarea procesului de justiţie şi condamnarea infractorilor.
Ordonaţa privind modificarea codurilor penale şi încercările coaliţiei PSD-ALDE de a-şi albi politicienii cu dosare penale au reprezentat pragul maxim de suportabilitate pentru români. Liviu Dragnea şi acoliţii săi au reuşit ceea ce nu a reuşit nimeni şi nimic în ultimii 27 de ani, şi anume determinarea oamenilor să iasă în stradă într-un număr impresionant, militând cu toţii pentru acelaşi scop. Seară de seară s-a ieşit în stradă atât pentru anularea ordonanţei, cât şi pentru a se da semnalul că nu se va mai accepta ca ţara să fie condusă de oameni dispuşi să facă orice pentru a fugi de justiţie.
Craiova nu a făcut rabat de ceea ce se întâmplă în restul marilor oraşe, Piaţa “Mihai Viteazul” fiind punctul de întâlnire al oamenilor liberi, al celor care cred în aceleaşi principii şi aceleaşi valori, al celor care au înţeles că, dacă nu ies acum în stradă, “mai târziu” va fi mult prea târziu. A impresionat atât numărul mare de persoane, cât mai ales calitatea participanţilor, observabilă foarte uşor după uşurinţa şi coerenţa cu care vorbeau despre motivul care i-a adus în piaţă, inteligenţa şi creativitatea mesajelor, conduita şi modul de a se raporta la cei din jur şi, nu în ultimul rând, preocuparea lor pentru viitorul acestei ţări.
S-a crezut că abrogarea ordonanţei va pune capăt manifestaţiilor ce au loc în ţară, însă acest raţionament s-a dovedit a fi complet greşit: în ziua în care ordonanţa a fost retrasă, peste 600 de mii de oameni au ieşit în stradă să militeze pentru statul de drept. Oamenii nu mai pot avea încredere într-un guvern condus din umbră de un mafiot din Teleorman, cu un premier aservit şi cu un ministru al Justiţiei ce depăşeşte orice limită a penibilului.
Manifestaţiile ce au avut loc zilele trecute pot reprezenta testul final al tranziţiei post-comuniste, iar românii par să-şi fi asumat în totalitate ceea ce înseamnă noţiunea de cetăţean. Sper ca de acum înainte societatea românească să fie una proactivă şi nu doar una reacţionară, iar tinerii să fi înţeles că, fără implicare civică şi socială, viitorul lor poate fi influenţat de o masă de manevră hrănită cu măsuri sociale, dar activă electoral.
O naţiune puternică se poate clădi doar cu o societate civilă puternică, iar noi alegem în aceste zile ce ţară vrem să lăsăm moştenire generaţiilor viitoare!

Doru Câplea este membru PNL și consilier local 

Facebook Comments

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDe unde atâta ură?
Articolul următorHABEMUS BUGET!

LĂSAȚI UN MESAJ