Trebuie spus din capul locului că procedura de achiziţie publică derulată de administraţia judeţeană din Dolj pentru identificarea unui constructor pentru lucrările rămase de executat la policlincă a durat mai mult decât perioada stabilită de mai-marii CJ Dolj pentru efectuarea lucrărilor propriu-zise. Astfel, procedura a fost lansată în SEAP de administraţia judeţeană în luna iulie a anului trecut şi finalizată pe 7 februarie 2017, în timp ce termenul de execuţie al contractului de lucrări este de 6 luni. Potrivit anunţului de atribuire publicat în SEAP, reprezentanţii CJ Dolj au avut de ales între cinci oferte depuse de firmele interesate, cea câştigătoare fiind desemnată cea depusă de  SC Construcţii CARPAŢI Invest SRL din Craiova. Preţul reieşit din procedura de achiziţie publică este de 1, 09 milioane RON, fără TVA, sensibil mai mic decât valoarea estimată iniţial de autoritatea contractantă, de 1, 62 milioane de RON.

O nouă licitaţie pentru autorizaţie ISU
Reamintim că proiectul cu finanţare europeană de reabilitare a Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova datează din aprilie 2010, după cum arată una dintre informările înaintate aleşilor judeţeni. Valoarea totală a proiectului este una considerabilă – 34,5 milioane de RON, din care peste 27 de milioane o reprezentau fondurile nerambursabile acordate de Uniunea Europeană prin  Programul Operaţional Regional 2007-2013. După cum lesne se poate observa, durata de transpunere în practică a proiectului a depăşit binişor estimările iniţiale, cu vreo patru ani. Asta, deşi iniţial mai-marii CJ Dolj se declarau satisfăcuţi de lucrările realizate la policlinica SCJU, pe care au şi inaugurat-o parţial. Lucrurile s-au schimbat însă odată cu modificarea legislaţiei anti-incendiu, survenită înainte de finalizarea lucrărilor, administraţia judeţeană fiind nevoită să contracteze succesiv noi servicii de proiectare, câteva serii de arhitecţi dând faliment sau dând ţeapă CJ Dolj în privinţa lucrărilor contractate.
Potrivit documentaţiei întocmite de funcţionarii CJ Dolj, lucrările rămase de executat privesc atât căile de acces/evacuare ale Ambulatoriului SCJU, precum şi o serie de recompartimentări interioare care să pună în acord imobilul reabilitat de administraţia judeţeană cu noile reglementări din legislaţia anti-incendiu. Constructorii recent angajaţi de CJ Dolj au de pus la punct şi instalaţia electrică a clădirii, precum şi de reconfigurat sistemul de hidranţi anti-incendiu de care dispune, atât la parter cât şi la etaj, de realizat două scări exterioare şi de dotat toate căile de acces cu uşi prevăzute cu bare anti-panică şi sistem de auto-închidere. De menţionat că plenul CJ Dolj a prelungit succesiv termenul de finalizare a proiectului, o dată până la mijlocul anului trecut, apoi până la finele lunii august 2018.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ