Consilierii locali, la vânătoare de noi terenuri pretabile închirierii

Consilierii municipali craioveni au luat în calcul identificarea unor noi suprafeţe de teren pe care să le închirieze, după ce aleşii liberali au adus în discuţie spaţiile rămase nefolosite după demolarea chioşcurilor ce erau amplasate ilegal pe domeniul public. Dacă nu se va găsi o soluţie în acest sens, consilierii PNL consideră că nu au de ce să mai voteze prelungirea anumitor contracte de închiriere care există deja.

0

Consilierul municipal din partea PNL, Adriana Ungureanu, a ridicat problema spaţiilor pretabile închirierii. Mai exact, Ungureanu consideră că, pe lângă prelungirea actualelor contracte de închiriere, municipalitatea ar trebui să vină şi cu alte oferte în acest sens. „De o bună perioadă de timp, noi tot votăm prelungirea contractelor de închiriere a anumitor terenuri. Propun să nu ne ocupăm numai de acest lucru, ci să căutăm şi alte terenuri ce ar putea fi închiriate. Solicitări sunt şi nu cred că nu am putea găsi soluţii. Dacă am veni cu o soluţie în acest sens, am rezolva şi problema solicitanţilor, dar am mai obţine un plus la bugetul local”, a precizat Ungureanu.

50 de locaţii în 30 de zile
Consilierul liberal Marian Vasile a venit cu o completare, solicitând găsirea unui număr de 50 de locaţii care să fie oferite spre închiriere. Acesta este sigur că agenţii economici interesaţi nu ar întârzia să apară. „Consilierii PNL solicită ca în termen de 30 de zile, să fie găsite 50 de locaţii pretabile pentru închiriere. Sunt multe locaţii în oraş. Avem fundaţii şi terenuri pline cu resturi de gresie şi faianţă care zac şi acum, într-o stare deplorabilă, după operaţiunea distrugerii chioşcurilor şi magazinelor care nu aveau autorizaţie. Cred că aici se poate interveni. Noi, consilierii PNL, vom vota pentru ultima dată pentru aceste prelungiri dacă nu se vine şi cu noi locaţii, cu noi suprafeţe de teren”, a completat consilierul Vasile cu ocazia şedinţei Consiliului Local Craiova din luna ianuarie a.c.

Identificare după marea demolare din 2013
Reamintim că la începutul anului 2013, zeci de chioşcuri din Craiova, amplasate ilegal pe domeniul public, au fost demolate.  La vremea respectivă, fostul primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a menţionat faptul că prin neîncasarea chiriilor pentru magazinele cu pricina, Primăria Craiova pierdea 10.000 de euro lunar. O parte din suprafeţele câştigate a fost transformată în locuri de relaxare pentru craioveni sau în parcări, existând însă şi spaţii care până la ora actuală nu au fost folosite. Rămâne de văzut dacă cei din Consiliul Local Craiova vor face demersuri în ceea ce priveşte identificarea acestora spre închiriere.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ