„Dădeau câinii aşa-zişilor iubitori de animale care apoi îi lăsau în pădure”
„La adăpost, am dat dispoziţie să se monteze camere de luat vederi, am schimbat tot personalul acolo. Se vindeau pentru 10-20 de lei, dădeau câinii aşa-zişilor iubitori de animale, care apoi îi lăsau în pădure; aşa s-a umplut de câini pădurea de la Feţeni. Am decis ca fundaţiile pentru protecţia animalelor să vină la adăpost într-un program stabilit. Au venit la noi şi le-am comunicat că dorim ca totul să se desfăşoare în mod corect”, a spus primarul.
Acesta a afirmat că deţine informaţii conform cărora angajaţii adăpostului vindeau hrana destinată câinilor: „Am informaţii că angajaţii noştri de acolo au vândut mâncarea destinată câinilor. Au vândut zeci, sute de kilograme de mâncare, or, aşa ceva este revoltător. Nu dau hrana câinilor din adăpost, o vând unora care o dau la porci”.

Din excesele iubitorilor de animale: „Alaltăieri au bătut un hingher”
Pe de altă parte, Mircia Gutău a vorbit despre problemele pe care le întâmpină lucrătorii de la ecarisaj, atunci când adună câinii de pe străzi: „Foarte mulţi oameni nu înţeleg că aceste animale trebuiesc adunate de pe stradă şi reacţionează violent, atunci când trimitem hingherii. Alaltăieri, au bătut un angajat. Va trebui să mobilizăm poliţia să însoţească aceste echipaje”, a anunţat Mircia Gutău.
Adăpostul Feţeni are capacitatea de circa 400 de locuri. Potrivit estimărilor Direcţiei Sanitar-Veterinare, în Râmnicu Vâlcea există circa 4.500 de câini vagabonzi.

Eradicarea fenomenului câinilor vagabonzi, pe modelul Arad
Pe 10 ianuarie 2017, primăria a demarat recensământul populaţiei canine, din oraş, acţiune iniţiată în scopul scăderii numărului câinilor fără stăpân. „Am început inventarierea acestor animale în fiecare locuinţă şi sper că în trei luni o vom finaliza. După aceea, îi vom microcipa. Dacă vom găsi un câine în stradă, vom şti al cui este şi îi vom amenda pe stăpâni. Numai prin măsuri coercitive se poate rezolva problema câinilor.
Dar dacă această acţiune nu se face în tot judeţul, aşa cum s-a făcut în Arad, problemele vor persista, pentru că la oraş sunt aduşi câinii de la sate. Ca atare, am convenit cu conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea ca această acţiune să fie extinsă în tot judeţul. Şi uşor, uşor, vom rezolva problema”, a conchis primarul.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ