Cartierul chinezesc, noi dispute între consilierii municipali

Consilierii municipali ai Craiovei s-au întrunit, joi, la prima şedinţă ordinară din acest an, unul dintre proiectele care a stârnit discuţii aprinse fiind cel legat de modificarea contractului de concesiune încheiat între Municipiul Craiova, Consiliul Local al Municipiului Craiova şi firma chineză care se ocupă de construirea cartierului de locuinţe. Răgazul dat firmei chineze, prin prelungirea contractului până în luna mai a.c., nu este văzut cu ochi buni de către consilierii PNL

0

Marian Vasile, consilier PNL, a venit cu propunerea de reziliere a contractului şi de căutare a unor noi firme care să continue lucrările. „Acest cartier reprezintă o mică parte din greaua moştenire pe care ne-a lăsat-o doamna primar. Este normal ca azi noi, cei din Consiliul Local Craiova, să redresăm situaţia, să ştergem această pată de ruşine pentru oraş. Partea mai puţin bună este că eu mă îndoiesc ca aşa zisă parte chinezească va reuşi să rezolve problema financiară. Nu ai cum să faci în şase luni ceea ce nu ai reuşit să faci în doi ani. Este clar acest lucru. Propunerea noastră, a consilierilor PNL, este să schimbăm acest contract. Să scoatem la licitaţie şi să găsim firme de la noi care să fie în stare să ducă la bun sfârşit acest proiect. Noi nu vom vota această prelungire de contract”, a menţionat Vasile.

„Să fim de bună credinţă”

La polul opus, consiliera PSD, Bianca Predescu, este de părere că procedura de găsirea a unor noi firme duce la prelungirea termenului de execuţie a lucrărilor. „Să nu denaturăm lucrurile. Prelungirea nu va reprezenta o pierdere pentru noi. Alte contracte înseamnă alte perioade de timp pentru procedurile de stabilire a noilor firme. Să fim de bună credinţă şi să procedăm la prelungirea actualului contract. Să nu facem extrapolări care nu îşi au locul”, a spus Predescu.

Partea chineză, invitată la următoarea şedinţă

La rândul său, liberalul Marinel Florescu a cerut ca la următoarea şedinţă să fie prezent un reprezentant al firmei chineze care să explice actuala situaţie.  „Solicităm părţii chineze, ca la următoarea şedinţă să vină cu un punct de vedere. Să ne spună de ce au realizat doar 10 % din investiţie şi să ne prezinte oportunităţile care au apărut peste noapte. Aş ar fi normal. La şedinţa din februarie a.c. să vină aici şi să ştim concret care este situaţia”, a precizat Florescu.

„Au spus că au de făcut încasări”

Mihail Genoiu, primarul interimar al Craiovei, a venit şi el cu o explicaţie, menţionând că prelungirea autorizaţiei de construcţi eeste perfect legală.  „Noi nu avem niciun motiv să nu prelungim această autorizaţie de construcţie. Din punct de vedere legal, prelungirea este în regulă. Am ţinut cont de soluţia firmei, aceea că îşi va reveni financiar până în mai. Au spus că au de făcut încasări, în urma cărora vor avea cum să continue proiectul. Acesta a fost criteriul care a stat la baza deciziei noastre de a prelungi această autorizaţie”, a explicat Genoiu.

„Să rupem pisica în două”

În final, consilierul Marian Vasile a precizat că niciunul dintre colegii liberali nu va vota proiectul privind prelungirea contractului anterior amintit.   „Această prelungire este de fapt un refuz al actualei administraţii de a nu-şi asuma un eşec total. Ar fi cazul să rupem pisica în două cu acest proiect. Să căutăm firme de la noi, să dăm de lucru craiovenilor şio astfel să rezolvăm situaţia acestui cartier de locuinţe. Noi nu vom vota acest proiect”, a conchis liberalul Vasile.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ