ALDE Dolj: Priorităţile noastre sun regenerarea democraţiei şi creşterea calităţii vieţii românilor

Deputat Ion Cupă, președintele ALDE Dolj, susţine că, pentru securitatea naţională a României, este obligatoriu ca instituţiile justiţiei şi ale serviciilor secrete să fie dincolo de orice suspiciune.

0

„Constituirea Comisiei parlamentare de control asupra SRI este un pas important pentru dezbaterea autentică şi clarificarea tuturor aspectelor din activitatea instituţiei, mai cu seamă a celor susceptibile că ar fi dincolo de controlul democratic, exercitat prin reprezentanţii cetăţenilor desemnaţi prin vot popular.
Considerăm că este obligatoriu ca toate vulnerabilităţile, fie ele tehnice, legale sau de imagine, din sfera instituţiilor justiţiei şi a serviciilor secrete să fie eliminate într-un timp cât mai scurt. Regenerarea încrederii în justiţie şi în instituţiile cu atribuţii speciale este absolut necesară pentru consolidarea democraţiei, a statului de drept şi a siguranţei naţionale într-un context global şi regional tot mai complicat.
Va trebui, în perioada următoare, să modernizăm toate legile care au incidenţă asupra securităţii naţionale în sensul adaptării lor la realitatea actuală şi la nevoia legitimă de control democratic şi constituțional. În acelaşi timp susţinem modernizarea legilor privind prezervarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, în sensul evitării oricărui fel de abuz al legii.
Credem că toţi actorii politici şi instituţionali, prin dezbatere cu societatea civila, trebuie să ajute cu buna credinţă pentru finalizarea acestui proces atât de important pentru intrarea în normalitate a României“, afirmă deputatul Ion Cupă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ