Valoarea nu ţine cont de vârstă
Ca un omagiu adus trecutului de aproape şase secole şi jumătate, administraţia municipală va organiza, în perioada 20 – 24 ianuarie, manifestarea „Gala Laureaţilor“, care îşi propune să evidenţieze cele mai importante momente şi performanţe obţinute de slătineni, firme din municipiu, instituţii sau organizaţii nonguvernamentale, în anul anterior. Dacă elevii şi profesorii, sportivii şi antrenorii care au făcut cinste oraşului prin performanţele obţinute la concursurile şcolare naţionale sau internaţionale vor fi recompensaţi cu premii în bani, nici elevii cei mai buni din unităţile de învăţământ nu au fost uitaţi. Ei vor intra în posesia diverselor tipuri de burse. Instituţiile, firmele sau asociaţiile non-guvernamentale vor primi diplome şi trofee. Diplome, cadouri şi premii în bani vor primi şi cuplurile slătinene care au împlinit anul trecut o jumătate de secol de viaţă împreună. Suma alocată în vederea organizării manifestării se ridică, anul acesta, la 400.000 de lei.

Grosul premiilor va merge la elevi şi profesori
Aproape 950 de elevi şi dascăli din Slatina vor fi premiaţi de Zilele Municipiului. Cei mai mulţi dintre elevi vor intra în posesia bursei “Eugen Ionescu” în valoare de 100 de euro, a bursei “Ion Minulescu” în valoare de 75 de euro, a bursei “George Poboran” în valoare de 50 de euro şi a Bursei speciale pentru activitatea artistică, în sumă de 50 lei. Cei mai valoroşi elevi, profesori, sportivi şi antrenori, ale căror performanţe au fost recompensate cu premii şi medalii la competiţiile naţionale şi internaţionale, vor primi diplome şi premii în bani. Sumele acordate variază între 1.000 de lei şi 130 de lei, în funcţie de performanţă. Cei mai mulţi bani vor fi încasaţi de cei care şi-au trecut în portofoliu performanţe internaţionale. Profesorii Constantinescu Gabriela Laura, director al Şcolii ”Eugen Ionescu”, Popescu Anastasiu Doru, de la Colegiul Naţional “Radu Greceanu”, Ilie Brăileanu, director Palatul Copiilor „Adrian Băran”, şi Enache Liviu Lucian, profesor la Palatul Copiilor Slatina, vor fi cei care vor intra în posesia Marelui premiu. Elevii care vor pune mâna pe cele mai mari premii sunt: Matei Alexandra Gabriela – Premiul I la Olimpiada Internaţională de lectură, Coneschi Vlad Silviu, Vădăstreanu Robert, Constantinescu Liviu Gabriel – calificaţi în semifinala Olimpiadei Internaţionale de Robotică din India, Rizea Cristian Ionuţ – Locul I la Concursul Internaţional de Etnografie şi Folclor, Enache Alina Luiza – Locul I la Concursul Internaţional de Orchestră – Taraf.

Ambasadorii municipiului de pe terenul de sport
În atenţia autorităţilor slătinene vor fi sportivii şi antrenorii lor. Recompensarea acestora se va face tot în funcţie de performanţele obţinute şi de nivelul concursurilor la care au obţinut diplomele şi medaliile. Nu mai puţin de 26 de sportivi slătineni, care au obţinut performanţe deosebite la întrecerile internaţionale de tenis de masă, karate, box şi fotbal tenis, vor primi premii de excelenţă în valoare de 1.000 lei. Lista celor mai valoroşi sportivi va fi deschisă de speranţa tenisului de masă românesc – Adina Diaconu, campioană mondială de tineret la dublu şi multiplă campioană europeană. Cel mai valoros antrenor slătinean a fost desemnat, în urma rezultatelor obţinute de sportivii săi, Petre Arnăutu. El este cel ce îi pregăteşte pe tenismenii care iau grosul medaliilor la competiţiile pentru tineret, indiferent că este vorba de cele naţionale, balcanice, europene sau mondiale.

Respect pentru oamenii speciali ai Slatinei
În cadrul ”Galei Laureaţilor” se va acorda şi Distincţia „Personalitatea anului”. Anul acesta, pesonalităţile Slatinei au fost desemnaţi: Adina Diaconu, pentru activitatea sportivă, profesorul pensionar Ion Mihai Giuran, pentru activitatea socială şi Valerio Battista – Director executiv Prysmian Group Slatina, pentru activitatea economică.
Tenismena Adina Diaconu este primul minor care devine “Personalitatea anului”. În plus, “campioana noastră, campioana lumii” va deveni şi Cetăţean de onoare al Slatinei, marcând o altă performanţă, fiind singurul elev recompensat astfel de administraţia locală a Slatinei.
Sportiva Adina Diaconu, marea speranţă a României în tenisul de mas, are, la 17 ani, peste 200 de medalii la nivel de copii, cadeţi şi juniori. Adina Diaconu a scris istorie, la finele anului trecut, la Cupa Mondială de Tenis de Masă pentru Juniori, desfăşurată în Africa de Sud, Cape Town, unde, alături de Andreea Dragoman, a adus primul aur pentru România la un campionat mondial de tenis de masă. Bronzul cucerit însă la individual, la aceeaşi competiţie, rămâne cea mai importantă medalie pentru româncă în 2016.
Ioan Mihai Giuran este recompensat pentru gestul său umanitar din anul 2016. Pensionar, în vârstă de 86 de ani, el a donat Secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina două incubatoare pentru nou-născuţii aduşi pe lume înainte de termen, valoarea incubatoarelor fiind de 21.000 de euro. Olteanul are o poveste impresionantă de viaţă, în care se combină cuvinte precum suferinţă, exil şi nobleţe. Printre actele sale de caritate se numără ajutorul acordat în anul 2002 Bibliotecii Judeţene ”Ion Minulescu”, unde a fost înfiinţată o secţie de limba engleză, prilej cu care a donat peste 350 de volume.
Valerio Battista, Director executiv Prysmian Group Slatina, pentru investiţiile din parcul industrial şi crearea de noi locuri de muncă în Slatina. Grupul Prysmian va inaugura o fabrică ce va dubla capacitatea de producţie a cablurilor optice şi o linie care va produce cabluri de înaltă tensiune, creând astfel în Parcul Industrial aproximativ 378 de locuri de muncă. La acestea se adaugă şi crearea unei academii de inginerie.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ