Genoiu a preluat atribuţiile de primar

Viceprimarul Mihail Genoiu a preluat atribuțiile de primar după demisia edilului Lia Olguța Vasilescu, fiind singurul candidat pentru această poziţie. Acesta a fost votat cu 17 voturi pentru și patru împotrivă.

0

„Vreau să-i mulțumesc doamnei primar Lia Olguța Vasilescu pentru tot ceea ce a făcut în această perioadă, pentru locul în care ne-a adus și, mai ales, pentru faptul că ne-a arătat demnitatea și mândria sa de craioveancă. Din ce în ce aud mai mulți oameni care vin în Craiova sau sunt stabiliți sau sunt plecați pentru anumite perioade în alte părți și care încep să spună că sunt mândri că sunt craioveni, lucru pe care nu-l mai auzisem de mult. Tenacitatea și motorul pe care l-a reprezentat în această perioadă este recunoscut de toți funcționarii din primărie. Optimismul, dorința de a învinge și de a realiza au fost principalii factori care au făcut ca în această perioadă în orașul Craiova să se realizeze lucruri pe care altădată le credeam povești. Cred că este perioada în care diferența față de multe orașe din țară, care se dezvoltaseră destul de puternic în cei 26 de ani de la Revoluție, a făcut să se reducă acest decalaj și să avem din nou speranța și dorința de a lupta în a rămâne în primele orașe din România. Lucrul acesta ne obligă pe toți craiovenii, pe noi, consilierii, pe mine ca primar interimar, să continuăm același ritm accelerat de dezvoltare. Principalul lucru cu care mă vă voi ocupa și ne vom ocupa în perioada imediat următoare este stabilirea bugetului pentru anul 2017, lucru pe care îl vom face împreună, ne vom consulta la tot ceea ce înseamnă priorități, pentru că sunt lucruri de mare amploare, care trebuie terminate, cum este Spitalul Filantropia – și lucrările sunt deja începute încă din cursul anului 2016 și trebuie finalizate – și lucrări foarte importante, pe care trebuie să le demarăm împreună în cursul anului 2017. Este vorba de Liceul Carol, de Opera Română, de sediile primăriei și multe alte lucrări. Pot să vă asigur de maximă transparență, pot să vă asigur de maximă corectitudine și de un staff de calitate foarte implicat”, a declarat Mihail Genoiu.

Mihail Genoiu, care este membru PMP, a ajuns în Consiliul Local candidând pe lista Alianţei PSD + UNPR şi se află la al doilea mandat de consilier. Genoiu a mai ocupat funcţia de viceprimar şi în perioada 2013 – 2016.

Reamintim că fotoliul de primar al Craiovei a rămas vacant după ce Lia Olguţa Vasilescu a decis să demisioneze ca urmare a câştigării unui mandat de deputat la alegerile parlamentare din luna decembrie.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ