„Domeniul schiabil se deschide în cursul săptămânii viitoare, nu pot preciza în acest moment ziua, dar va fi în intervalul 1-7 ianuarie 2017. Acum, punem la punct ultimele detalii. Tehnic, nu există probleme, sunt făcute toate reviziile, pârtia va funcţiona în condiţii similare celor de anul trecut”, a precizat primarul.
Deşi imaginile de pe pârtie îl contrazic, iar oamenii care schiază deja acolo acuză o crasă lipsă de interes a primăriei, care administrează pârtia, şi a constructorului, societatea Acomin, Gabriel Năstăsescu spune altceva: singurul motiv pentru care s-a ratat sezonul 2016, care debuta, de regulă, pe 1 decembrie, a fost lipsa zăpezii. “Nu a nins suficient. Şi acum zăpada este de circa şase-şapte centimetri pe pârtie, şi cam 20 de centimetri pe gol alpin. Pârtia este mare, numai cu tunurile de zăpadă nu se poate face faţă. Însă vom face eforturi să deschidem, totuşi”, susţine edilul.
Acesta dă asigurări că, în ciuda scumpirii carburanţilor care alimentează instalaţiile pârtiei, preţurile pentru telecabină şi teleschi nu se vor schimba faţă de sezonul trecut. Primarul Năstăsescu a mai declarat că la începutul lui 2017 acest domeniu schiabil va fi scos la licitaţie pentru administrare, întrucât bugetul local nu îşi permite să-l întreţină.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ