Obiectivul a fost realizat prin contribuţia financiară a 11 localităţi
Punct de lucru pentru situaţii de urgenţă la Horezu

0

Marţi, 20 decembrie 2016, la Horezu-Vâlcea a fost inaugurat Punctul de lucru pentru intervenţii în cazuri de situaţii de urgenţă din oraş. Situat în imediata apropiere a primăriei, Punctul de lucru – aflat în subordinea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea – are în dotare o maşină de intervenţie cu apă şi spumă, cu modul de descarcerare şi prim-ajutor. Staţia va deservi 11 localităţi: Horezu, Cernişoara, Copăceni, Mateeşti, Măldăreşti, Oteşani, Popeşti, Slătioara, Stroeşti, Tomşani şi Vaideeni, care au contribuit financiar la realizarea acestui obiectiv. Utilităţile, terenul şi clădirile au fost puse la dispoziţie cu titlu gratuit de către Primăria Horezu. „Prin înfiinţarea Punctului de lucru se reduce timpul de intervenţie cu 32 de minute, timp de intervenţie ce este vital pentru eficienţa acţiunilor de intervenţie. Vrem ca pe viitor să dezvoltăm acest Punct de lucru, în ideea de a mai aduce o maşină de pompieri, precum şi o ambulanţă pentru prim-ajutor medical şi descarcerare. Sunt promisiuni de dezvoltare a Punctului de lucru printr-un proiect european, printr-o clădire nouă, cu spaţii moderne, dotate conform specificului activităţii noastre”, a spus col. Ionel Nuţă, inspector-şef al ISU Vâlcea.
La eveniment au participat prefectul judeţului Vâlcea, Radu Renga, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu, primarul comunei Vaideeni, Daniel Băluţă, primarul comunei Slătioara, Sorin Romcescu, primarul comunei Stroeşti, Toma Ciolacu, primarul comunei Tomşani, Dumitru Pearcu, primarul comunei Bărbăteşti, Constantin Banacu, primarul comunei Costeşti, Toma Peştereanu, primarul comunei Măldăreşti, Ion Bociog.
Primarul Nicolae Sărdărescu a declarat că Punctul de intervenţie Horezu va avea anul viitor în jur de 45 de specialişti şi cinci-şase maşini de intervenţie.
Prefectul Radu Renga a anunţat că va face demersuri pentru dotarea acestui Punct de lucru cu o maşină de intervenţie montană.
Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, le-a mulţumit specialiştilor ISU pentru curajul „de a scoate oamenii din încurcătură” şi le-a promis sprijin.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ