În şedinţa de marţi – 27 decembrie, consilierii municipali au aprobat scoaterea funcţiune a acestei staţii, aflată în comuna Vlădeşti, pe un teren închiriat. „Având în vedere costurile ridicate pentru întreţinerea şi exploatarea Staţiei de Asfalt, an fabricaţie 1986, problema poluării mediului, dar şi faptul că aceasta este amplasată pe un teren ce aparţine comunei Vlădeşti, pentru folosinţa căruia se plăteşte chirie de 2.711 euro/lună, echivalentul a 146.394 lei/an, se impune scoaterea din funcţiune a acesteia“, se arată în proiectul de hotărâre privitor la această staţie.

Staţia de Asfalt va fi scoasă la licitaţie
„În momentul de faţă staţia de asfalt  nu poate fi autorizată. În plus, este aproape imposibil de controlat furtul de acolo. Foarte important, preţul mixturilor asfaltice şi al betoanelor fabricate la acesată staţie sunt cu circa 46 la sută mai scumpe decât preţurile pieţei“, a declarat primarul.
Pe terenul închiriat de la Vlădeşti sunt amplasate trei clădiri din anul 1986, fără autorizaţie de construire, care sunt înregistrate în patromoniul privat, platforme şi fundaţii-construcţii speciale, toate amortizate integral, şi Staţia de Asfalt, instalaţie tehnologică cu o valoare revaluată de 1.366.190,21 lei, valoarea amortizării fiind de 1.260,424,09 lei şi o valoare rămasă de amortizat de 105.866,12 lei. Staţia de Asfalt va fi scoasă la licitaţie cu  preţul de  105.866,12 lei.
Primarul Gutău a anunţat că pentru construirea unei staţii de asfalt performante va fi accesat un proiect pe fonduri europene.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ