Indiscreții de Dolj

0

Oprea, lider peste senatorii liberali
Conform unor surse bine informate ale Indiscret în Oltenia, liberalii doljeni se pot mândri cu un parlamentar de top în actuala legislatură. Senatorul Mario Ovidiu Oprea a fost propus de conducerea centrală a partidului să preia frâiele grupului parlamentar din Senat al PNL. Miercuri, decizia urmează a fi oficializată printr-un vot intern.

Trei la trei, poartă pentru primărie
Eventuala plecare a Liei Olguţa Vasilescu la Bucureşti, ca deputat, deschide perspective noi pe scena electorală doljeană. Deja trei penelişti şi-au anunţat intenţiile de a intra în competiţia pentru postul de primar al Craiovei, toţi trei parlamentari ai partidului: Nicolae Giugea, Ionuţ Stroe şi ultimul, dar nu cel din urmă, Mario Ovidiu Oprea. În PSD lucrurile sunt oarecum mai tulburi. Veşnicul candidat, Gigi Nedelescu, pare gata să-şi asume responsabilitatea, în timp ce tânărul viceprimar Adrian Cosman ar intra şi el în competiţie dacă partidul i-o cere. Deşi nu este membru al social-democraţilor, cel puţin nu oficial, viceprimarul Mihai Genoiu, pemepist în acte, s-ar înscrie şi el „la cuvânt“, dar aşteaptă un semn „divin“. Dac-o veni, rămâne de văzut…

Oana sau Eugen?
Rezultatul alegerilor parlamentare din 11 decembrie a lăsat un gol destul de consistent în componenţa Consiliului Judeţean Dolj, nu mai puţin de cinci consilieri schimbând Palatul Administrativ cu Palatul Parlamentului. Printre aceştia se regăseşte şi Alina Tănăsescu, vicepreşedinte al CJ Dolj. Şi dacă pe perioada campaniei electorale subiectul succesorului acesteia în echipa de conducere a instituţiei a fost un subiect restricţionat pentru social-democraţi, odată cu finalul alegerilor tema a revenit în discuţie: cine îi va lua locul Alinei Tănăsescu? Momentan sunt vehiculate multe nume, însă competiţia pare că se va da între Oana Bică, membru de bază în actuala echipă a PSD Dolj şi care se află deja la cel de-al doilea mandat de consilier judeţean, şi Eugen Gioancă, fost director al Direcţiei Silvice Dolj, şi el aflat la al doilea mandat, care este şi favorit să preia postul lăsat liber de Alina Tănăsescu.

 

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ