Vâlcea: Nicuşor Dan, sfătuit să recurgă la diversiuni pentru a scăpa USR de eticheta Soros

Într-o întâlnire ce a avut loc recent la Râmnicu Vâlcea, medicul Samoil Teleki, tatăl lui Dominic Teleki (foto stânga), candidat din partea Uniunii Salvaţi România (USR) Vâlcea la Camera Deputaţilor, a povăţuit conducerea partidului să recurgă la tehnici diversioniste, precum şi la specialişti în psihologia maselor, pentru a scăpa de eticheta George Soros. La dezbatere a participat şi liderul USR, Nicuşor Dan.

0

„La o minciună trebuie o minciunică”
„În discuţiile cu oamenii, am depistat probleme Soros. Ăştia, cum aud de Soros fac conexiunea cu USR-ul. Bineînţeles că ascultă cele trei-patru posturi de televiziune şi începe scandalul. Deci, nu sunt de acord cu minciuna. Dar la o minciună trebuie o minciunică. Trebuie să acţionaţi puţin mai mult în a detalia asupra acestui lucru, fiindcă am observat la Antena 3 şi dincolo, la Realitatea TV, ce diversiune se face. Trebuie detaliată problema asta pentru că este extraordinar de importantă. Nu ştiu dacă aveţi psiholog, dacă USR-ul are un psiholog, doi, trei, care să vină cu lucruri care pot fi rezolvate pe plan psihologic. Trebuie dat oamenilor ceea ce vor să asculte. De exemplu, astăzi am avut o discuţie sumară cu unul pe problema asta şi i-am spus: „ Ce, eşti aşa contrariat? Soros a fost prietenul lui Ceauşescu!” Iar omul a rămas tablou. Şi dacă vreţi, spuneţi mai multe. Cu grâul, cu irigaţiile ce-a făcut Soros şi aşa mai departe”, a spus tatăl lui Dominic Teleki. Din sală însă a venit replica, oarecum dezaprobatoare: „Chiar dacă n-a făcut!”

Ce are Soros în comun cu Fluocinolonul
Medicul Teleki a ţinut să precizeze că Soros a intrat în memoria colectivă exact ca medicamentul Fluocinolon şi că, pentru a fi exclus, este nevoie de discursuri diferite, în funcţie de pregătire şi educaţie a populaţiei: „Deci, este un lucru extraordinar de important, nu ne dăm seama! Fiindcă oamenii de rând, dacă le-ai spus de Soros, este exact ca la noi. Cine are o vârstă mai înaintată ştia că Fluocinolonul vindecă tot. Se bagă în cap acest cuvânt, exact ca şi Soros. Aşa că părerea mea este că trebuie psihologic rezolvată problema. La intelectuali, putem să le dăm un răspuns, la cei care sunt mai jos un pic şi nu judecă, le dăm alt răspuns. Şi totdeauna trebuie să fim pregătiţi asupra problemei”.

Nicuşor Dan: „Îi vom da în judecată pe toţi cei care spun că suntem oamenii lui Soros”
În replică, Dominic Teleki a spus că nu este de acord cu propunerea tatălui său şi că USR trăieşte din autofinanţare, nicidecum din banii lui Soros: „Noi suntem tineri, ne autofinanţăm şi dorim o Românie a oamenilor tineri. Nu o Românie condusă de moştenitori ai nomenclaturii comuniste, de oameni de afaceri interesaţi etc”.
Nicuşor Dan a anunţat că i-a dat în judecată pe Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă pentru declaraţiile conform cărora USR ar fi primit finanţări de la miliardarul american: „I-am dat în judecată şi le cerem câte 500.000 de lei, ca daune morale, pentru prejudicii de imagine. Este vorba despre această campanie infamă cum că suntem oamenii lui Soros. Ţin să spun că vom proceda la fel cu toţi cei care vor face afirmaţii asemănătoare”, a spus Nicuşor Dan.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ