În cadrul proiectului „Plantăm fapte bune în România”
500 de voluntari au plantat 15.000 de puieți în comunele Grecești și Rojiște

În data de 19 noiembrie, „Plantăm fapte bune în România” a acţionat în 7 din ţară, aproape 4.100 de voluntari plantând peste 92.000 de puieţi pe o suprafaţă de 42 de hectare. În Dolj, peste 500 de voluntari au plantat mai mult de 15.000 de puieți în comunele Grecești și Rojiște, iar organizatorii spun că, în viitor, arborii vor reduce riscul de alunecări în zonă.

0

„Viitorul unei naturi ocrotite pas cu pas, nu schingiuite pom cu pom, început în Dolj în anul 2015 prin implicarea iniţiativei Plantăm fapte bune în România, continuă și astăzi. Peste 500 de voluntari au plantat mai mult de 15.000 de puieți în comunele Grecești și Rojiște, adică au plantat împreună fapte bune care nu vor rămâne nerăsplătite. Cei 12.500 de puieți sădiți la Grecești vor reduce riscul de alunecări în zonă. Pe de altă parte, cei 2.773 de puieți plantați la Rojiște vor crea, în timp, parazăpezi naturale, adevărate perdele de protecție. Vor fi locuri ce vor prinde viață. Și nu va fi doar o șansă pentru natură, ci și una pentru noi înșine de a învăța din greșelile trecutului, de a ocroti bunurile prezentului și de a construi corect viitorul!”, spune Marlena Melinescu, coordonator judeţean Dolj.

Voluntarii participanţi vor primi în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ